• Prețul unui brad gata împodobit pornește de la 750 de lei.
  • Romsilva a scos la vânzare 42.624 de pomi pentru sărbători.
  • Pomii se pot cumpăra din ocoalele silvice sau piețe.
  • Prețurile pornesc de la 15 lei, respectiv 35 de lei, în funcție de înălțimea pomului.

Cei care nu au timp să se plimbe prin piețe, pot primi bradul direct acasă.
Sunt multe firme care îi împodobesc și îl livrează la ușă. Și Regia Națională a Pădurilor scoate la vânzare peste 40 de mii de brazi pentru sărbătorile din acest an.

„Majoritatea bucăților provin din pepiniere silvice proprii, este vorba de arbori tineri, sănătoși. După cum ai spus și tu, sunt peste 40.000 de pomi puși în vânzare, dintre care aproape 29.000 sunt specia brad, iar 14.000 sunt specia molid. Sunt sigură că mai prinzi unul, dacă vrei să-ți cumperi. Îi găsești la sediile ocoalelor silvice. Se vând și în piețe sau în alte locuri special amenajate, doar că mai scump că se adaugă costurile de transport și depozitare”, a transmis Irina Apetrii, corespondent Aleph News.

750 de lei, pentru un brad gata împodobit

„Prețurile sunt la fel ca anul trecut. Pentru un pom cu o înălțime de până în 1,3 metri , prețurile pornesc de la 15 lei. Dacă vrei un pom mai înalt, de 2-3 metri prețurile pornesc de la 35 de lei. La asta se mai adaugă împodobitul. Dar dacă tu vrei, de exemplu, să îți comanzi un pom gata împodobit, vei scoate din buzunar peste 750 de lei. Dar, nu va mai trebui să fii tu atentă la desing, se va ocupa altcineva. Și nici nu vei fi nevoită să ieși în piețele aglomerate”, a adăugat Irina Apetrii.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI