• Pfizer a declarat marţi că se aşteaptă să genereze aproximativ 15 miliarde de dolari din vânzările de vaccin anti-Covid
  • Compania de medicamente are ca target livrarea a două miliarde de doze de vaccin în 2021
  • Vaccinul de la Pfizer – BioNTech a fost primul care a primit aprobarea de utilizare în ritm de urgenţă în Statele Unite şi Uniunea Europeană

Pfizer a declarat marţi că se aşteaptă să genereze aproximativ 15 miliarde de dolari din vânzările de vaccin anti-Covid în 2021, dezvoltat împreună cu BioNTech, relatează Reuters.

Compania de medicamente are ca target livrarea a două miliarde de doze de vaccin în 2021, iar ţările se grăbesc să semneze contract de aprovizionare în efortul de a stopa pandemia COVID-19 care a omorât peste două milioane de oameni la nivel global.

Până acum, Pfizer a furnizat 65 de milioane de doze la nivel global şi 25 de milioane de doze în Statele Unite. Este de aşteptat ca guvernul SUA să mai primească alte 200 de milioane de doze până la sfârşitul lunii mai.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
OFICIAL, AVEM O NOUĂ STAȚIUNE
SCANDAL CU SÂNGE INFECTAT ÎN UK
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
APPLE ADUCE UN NOU MAGAZIN DE APLICAȚII
CE „MIAU” FĂCUT...

Vaccinul de la Pfizer – BioNTech a fost primul care a primit aprobarea de utilizare în ritm de urgenţă în Statele Unite şi Uniunea Europeană, iar analiştii se aşteaptă la vânzări de miliarde. În ultimul trimestru al anului trecut, vaccinul Pfizer a adus vânzări de 154 de milioane de dolari.