• Producătorul auto Tesla a depăşit o valoare de piaţă de 1.000 de miliarde de dolari, devenind astfel a cincea firmă de acest tip care atinge această bornă, scrie BBC.
  • Potrivit Bloomberg, averea antreprenorului Elon Musk a crescut cu 36,2 miliarde de dolari după această comandă.

Acţiunile producătorului de automobile electrice Tesla au urcat luni cu 12,6% după ce a încheiat un acord pentru vânzarea a 100.000 de vehicule către firma de închirieri auto Hertz.

Tesla este de ceva timp cel mai valoros producător auto din lume, dar mărci precum Ford şi GM produc mai multe maşini.

Anterior, doar Apple, Microsoft, Amazon şi Alphabet, proprietarul Google, au atins o evaluare de 1 miliard de dolari.

Recomandări

AVERTISMENTUL LUI PUTIN CĂTRE OCCIDENT
CUM DEVII MAI PRODUCTIV LA MUNCĂ
ZIUA MONDIALĂ A RECICLĂRII
CUM VA FI VIAȚA ÎN WOVEN CITY
BIDEN FACE BANI PENTRU CAMPANIE
MACRON VA CERE ÎNCETAREA FOCULUI ÎN UCRAINA

Timp de ani de zile, Tesla s-a luptat să îşi sporească producţia de maşini, ceea ce i-a determinat pe unii investitori să speculeze că va da faliment.

Dar anul trecut, compania, condusă de miliardarul Elon Musk, şi-a îmbunătăţit activitatea şi a devenit profitabilă pentru prima dată, ceea ce a determinat acţiunile sale să crească susţinut.

Contractul cu Hertz este cea mai mare comandă de închiriere de maşini electrice din istorie şi este considerat un nou vot de încredere.

Maşinile Tesla au o autonomie de aproximativ 320 de kilometri la o încărcare, dar există o lipsă de infrastructură de încărcare în SUA – un lucru pe care administraţia Biden speră să îl schimbe.

„Vehiculele electrice sunt acum mainstream şi abia acum am început să vedem creşterea cererii şi a interesului la nivel global”, a declarat şeful interimar al Hertz, Mark Fields.

Averea lui Elon Musk a crescut cu 36 de miliarde de dolari într-o singură zi

Evenimentul marchează cea mai mare creştere zilnică din istoria indicelui Bloomberg Billionaires, depăşind cele 32 de miliarde de dolari câştigate de magnatul chinez Zhong Shanshan când compania sa, Nongfu Spring, şi-a făcut debutul pe piaţa de capital.

Cu o avere netă de 289 de miliarde de dolari, Elon Musk valorează mai mult decât companii precum Nike, Exxon Mobil, L’Oreal, Pfizer şi Toyota.

Două treimi din averea lui Musk se datorează acţiunilor şi opţiunilor din cadrul companiei de maşini electrice.

De la începutul anului, acţiunile Tesla au crescut cu 40,4%, înregistrându-se un plus de 144% de-a lungul ultimelor 12 luni.

Musk continuă să se îndepărteze de ceilalţi mega-miliardari din punct de vedere al averii. În prezent, al doilea cel mai bogat om din lume, fondatorul Amazon Jeff Bezos, valorează 193 de miliarde de dolari, conform datelor agregate de publicaţia americană.

Creşterile masive raportate de Musk vin într-o perioadă în care parlamentarii Partidului Democrat, având susţinerea preşedintelui Joe Biden, schiţează un plan prin care intenţionează să impună o serie suplimentară de taxe celor mai bogaţi cetăţeni din Statele Unite.

Deţinerile lui Musk i-au permis să câştige miliarde de dolari pe hârtie şi să devină cea mai bogată persoană la nivel mondial, deşi CEO-ul are puţine active lichide. El nu încasează niciun salariu la Tesla şi un anumit procent al participaţiilor sale este rezervat creditelor personale.

În 2019, Musk a declarat în faţa instanţelor federale de judecată că, în ciuda statului său de miliardar, deţine puţini bani cash. Anul trecut, şeful Tesla a anunţat pe Twitter că plănuieşte să îşi vândă toate casele şi „aproape toate” bunurile fizice.