• 193 de aeroporturi sunt considerate aeroporturi cu risc
  • Traficul aeroporturilor din Europa a scăzut cu 73% în septembrie față de anul trecut
  • Aeroporturile au pierdut aproximativ 175 de milioane de pasageri

Barierele care se tot ridică pe continent amenință să pună la pământ transporturile aeriene. Nu mai puțin de 200 de aeroporturi sunt aproape de insolvență, acesta fiind primul pas spre faliment.

193 de aeroporturi sunt considerate cu risc de a ajunge in insolvența de catre Consiliul Internațional al Aeroporturilor din Europa. Cele mai expuse riscurilor sunt aeroporturile regionale, mai mici. Insă si cele mari sunt in dificultate. Datoriile cumulate ale acestora se ridica la 16 miliarde de euro însemnând peste 60% din venituri. Traficul de pasageri a scăzut cu 73% în septembrie față de anul trecut

Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti (CNAB), care administează cele două aeroporturi ale Capitalei, a avut în primul semestru al anului pierderi de 27,4 milioane lei, faţă de un profit net de 193,6 milioane lei în perioada similară a anului trecut. Comisia Europeana a decis acordarea unu ajutor de stat de 1 milion de euro pentru Aeroport din Timișoara dupa ce in iunie a avut pierderi de venituri de 90%.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN