• Un start-up fondat în Sibiu a ajuns să fie evaluat la 670 milioane dolari
  • Elrond a devenit unul dintre cele mai urmărite proiecte hi-tech generate în România
  • Start-up-ul are în plan să deschidă un birou în Miami în câteva luni, potrivit Ziarului Financiar

Un start-up de milioane de dolari. Este povestea unui sibian care a creat o platformă blockchain cu costuri mai mici şi performanţe de 1.000 de ori mai bune decât Bitcoin sau Ethereum, spune chiar fondatorul, companiei Elrond, Beniamin Mincu, în cadrul emisiunii ZF IT Generation, realizată de Ziarul Financiar.

Mai mult, afacerea lui a avut o creștere spectaculoasă: de la 30 milioane în vara anului trecut până la aproape 700 de milioane de dolari în prezent.

„Avem probabil undeva peste 100 de parteneri care încearcă să integreze reţeaua sau să construiască direct pe Elrond şi, mai mult decât atât, avem o lansare a unei aplicaţii care este extrem de aşteptată, aplicaţie care se numeşte Maiar. Toate acestea ne pun pe o traiectorie care va fi cel puţin remarcabilă în următoarea perioadă”, spune Beniamin Mincu.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
OFICIAL, AVEM O NOUĂ STAȚIUNE
CÎRSTOIU: MANDATUL MEU E PE MASA COALIȚIEI
MICROSOFT LANSEAZĂ A.I. REVOLUȚIONARĂ
SCANDAL CU SÂNGE INFECTAT ÎN UK

La preţul actual al monedelor digitale Elrond, compania deja a atins pragul unei evaluări de peste un miliard de dolari.

„În circulaţie sunt undeva la 17 milioane de monede şi preţul per unitate cred că este undeva la 39-40 de dolari. Evaluarea reală în contextul de faţă este deja peste un miliard, dar evaluarea temporară, luând în considerare masa monetară în circulaţie, este într-adevăr undeva pe la 650, aproape 700 de milioane de dolari”, mai spune Mincu.

Beniamin Mincu a vizitat recent Florida. A discutat cu Francis Suarez, primarul oraşului Miami, despre transformarea economiei globale, dar și despre migrarea masivă către tehnologia blockchain, proiectată pentru următorii 3-5 ani. Elrond se pregăteşte acum şi pentru o extindere în Statele Unite ale Americii.