• Împreună, Bill și Melinda Gates au format unul dintre cele mai înstărite cupluri din lume
  • Chiar și după despărțire, fiecare dintre ei va rămâne cel puțin la fel de bogat
  • Analiștii sugerează că Melinda se va implica în continuare în acte de caritate, după divorț

După decenii de implicare în scopuri caritabile, Melinda Gates a devenit un model de filantropie, iar după divorțul de Bill Gates, va continua să facă același lucru.

De-a lungul timpului, Melinda și-a concentrat atenția spre diverse domenii, printre care sănătatea mentală, zonele sărace și importanța vaccinurilor, scrie CNN.

Egalitate de șanse

În 2015, miliardara și-a creat propria companie de investiții și incubare, Pivotal Ventures.

Recomandări

AVERTISMENTUL LUI PUTIN CĂTRE OCCIDENT
CUM DEVII MAI PRODUCTIV LA MUNCĂ
ZIUA MONDIALĂ A RECICLĂRII
CUM VA FI VIAȚA ÎN WOVEN CITY
BIDEN FACE BANI PENTRU CAMPANIE
MACRON VA CERE ÎNCETAREA FOCULUI ÎN UCRAINA

„După ce am deschis fundația noastră, am început să petrec timp cu femeile din întreaga lume și să înțeleg mai bine impactul inegalității de șanse asupra vieții femeilor și a fetelor”, a declarat Melinda anul trecut.

În iunie 2020, prin Pivotal Ventures, Melinda Gates a colaborat cu fosta soție a lui Jeff Bezos, MacKenzie Scott, pentru a lansa un program referitor la egalitatea de șanse. Prin program, se vor acorda 30 de milioane de dolari organizațiilor cu cele mai bune idei pentru a ajuta la extinderea influenței femeilor în Statele Unite până în anul 2030. Au fost aleși zece finaliști, iar câștigătorii vor fi anunțați în această vară.

Sănătate mentală

Prin Pivotal Ventures, Melinda Gates a condus mai multe inițiative privind sănătatea mintală, concentrându-se în special pe tinerii de culoare și pe comunitatea LGBTQ+ din SUA.

În aprilie, a ajutat la înființarea Sound It Out, o campanie care îi ajută pe părinți să-și înțeleagă mai bine elevii de gimnaziu.

Acces la vaccinuri

Melinda Gates s-a implicat frecvent în ceea ce privește accesul la vaccinuri, cel mai recent fiind în timpul pandemiei de COVID-19.

În total, Fundația Bill și Melinda Gates a donat mai mult de 1,75 miliarde de dolari pentru a sprijini campania de vaccinare anti COVID-19.

Sărăcie

Scoaterea oamenilor din sărăcie a fost mult timp o prioritate pentru Fundația Bill și Melinda Gates.

„Primul pas este să ne asigurăm că toți oamenii au acces la tehnologie, iar în acest moment miliarde de persoane încă nu au acces”, a explicat miliardara.

În 2019, Melinda a scris pe Twitter că accesul la contraceptive rămâne cel mai mare antidot împotriva sărăciei, în întreaga lume.