• Jerome Guillen lucra pentru compania lui Elon Musk din 2010, dar a plecat la începutul lunii iunie.
  • Jerome Guillen a vândut acţiuni în valoare de 274 milioane dolari.
  • Guillen a început seria tranzacţiilor pe 10 iunie.

Unul dintre cei mai importanţi oameni de la Tesla a părăsit compania şi îşi comercializează acţiunile. Jerome Guillen lucra pentru compania lui Elon Musk din 2010, dar a plecat la începutul lunii iunie. Mişcarea ridică semne de întrebare privind viitorul programelor pe care Tesla le are în derulare.

Jerome Guillen, multă vreme preşedinte la Tesla Inc, a părăsit compania și a vândut acţiuni în valoare de 274 milioane dolari, potrivit dosarului de la Securities and Exchange Commission (SEC).

Guillen a început seria tranzacţiilor pe 10 iunie. Fostul conducător a vândut acţiuni în trei etape: 215.718 acţiuni pentru 129 milioane dolari, apoi 145.289 acţiuni în valoare de 89,6 milioane dolari, pe 14 iunie, şi 90.111 acţiuni în valoare de 55 milioane dolari, pe 10 iunie.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

„Mişcarea ar putea ridica câteva sprâncene printre investitori”, a declarat analistul Wedbush Securities, Daniel Ives, adăugând că investitorii vor urmări cu atenţie dacă Jerome Guillen va vinde şi alte acţiuni.

Guillen, fost inginer la Mercedes, care lucra pentru Tesla din 2010, a supravegheat întreaga afacere a vehiculelor companiei, înainte de a fi numit preşedinte al unităţii Tesla Heavy Trucking, în martie.

Plecarea lui Guillen, unul dintre primii patru lideri ai Tesla, aici incluzându-l şi pe CEO-ul Elon Musk, a stârnit îngrijorări pe piaţă cu privire la programele de vehicule viitoare ale Tesla, cum ar fi camioanele semi-electrice.

Opţiunile pe acţiuni le oferă angajaţilor şi directorilor de la Tesla dreptul de a cumpăra acţiuni ale companiei lor la un preţ specificat, pentru o anumită perioadă de timp.