• WhatsApp a anunțat ce se va întâmpla cu utilizatorii care refuză noii termeni
  • Până pe 15 mai utilizatorii vor fi nevoiți să accepte termenii și condițiile
  • În caz contrar, utilizatorii nu vor mai putea să citească și să trimită mesaje

WhatsApp nu s-a speriat de milioanele de utilizatori care au migrat către Signal și Telegram. Aplicația se ține tare pe poziții și a anunțat ce vor păți utilizatorii care refuză noii termeni.

WhatsApp merge înainte cu noii termeni și condiții anunțați pe 6 ianuarie. Atunci, vestea a provocat un val de nemulțumiri, iar mulți utilizatori au trecut pe aplicațiile rivale. Acum, WhatsApp îți spune ce se întâmplă cu utilizatorii care nu acceptă acești noi termeni. De pe 15 mai, data la care e termenul limită, acei utilizatori vor mai primi doar notificări și apeluri, însă nu vor mai putea citi mesajele și nu vor putea să trimită mesaje. Apoi, contul probabil va fi dezactivat după 120 de zile. Aceasta este politica WhatsApp referitoare la conturile inactive. Momentan însă, compania nu a specificat clar acest lucru.

În mod paradoxal, nu e ceva revoltător, reacțiile online sunt ușor exagerate. S-a creat ideea că WhatsApp va oferi informațiile utilizatorilor către Facebook, compania-mamă. Însă metadatele de pe WhatsApp ajung la Facebook de ani de zile iar acest lucru este specificat în termenii cu care fiecare dintre noi a fost de acord. Noutatea va fi legată de informațiile cu privire la tranzacțiile făcute pe WhatsApp. Cu alte cuvinte, dacă utilizatorii folosesc WhatsApp pentru a cumpăra diferite lucruri, Facebook o să știe pentru a le oferi reclame personalizate.

Recomandări

NEGULESCU IA PREMIU PENTRU ȘTIINȚĂ
HARRY NU PRIMEȘTE MAI MULTĂ SECURITATE
MEGHAN ÎȘI LANSEAZĂ NOUL BRAND
FBI CERCETEAZĂ PRĂBUȘIREA DIN BALTIMORE
FACEM ECONOMIE LA ELECTRICITATE
X PERCEPE O NOUĂ TAXĂ