• Valoarea de piaţă a monedei digitale ELGD a depăşit luni, la prânz, pragul de 3 miliarde de dolari.
  • Moneda digitală ELGD a fost lansată de sibienii de la Elrond Network pe blockchainul propriu.

În doar 24 de ore, valoarea de piaţă a monedei digitale a urcat cu circa 1 mld. dolari, arată datele coinmarketcap.com, care calculează o medie între mai multe platforme. Preţul unei monede ELGD era de 174 de dolari pe unitate, faţă de circa 130 de dolari duminică după-amiază, când capitalizarea era de peste 2 miliarde de dolari.

Pe 29 ianuarie 2021 moneda atingea pentru prima dată o valoare de piaţă de 1 mld. dolari.

Blockchain-ul Elrond îşi propune performanţe de 1.000 de ori mai bune decât Ethereum şi Bitcoin în ceea ce priveşte numărul de tranzacţii care pot fi procesate, cât şi costul acestora.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Compania sibiană Elrond Network a dezvoltat o nouă tehnologie blockchain şi a lansat şi o monedă digitală.

Interesul pentru aplicaţie a fost ridicat

Aplicaţia Maiar – pe care start-up-ul o poziţionează drept un competitor pentru unii dintre giganţii care domină în prezent lumea plăţilor globale, respectiv Revolut, PayPal şi Google Pay, este un portofel digital pentru criptomonede care foloseşte tehnolgia blockchain a Elrond. Interesul pentru aplicaţie a fost ridicat, a explicat fondatorul Elrond.

De 6 luni de zile de când noi am lansat reţeaua am ajuns undeva la 115.000 de conturi care existau pe reţeaua Elrond şi undeva la un milion de tranzacţii care au fost procesate. De duminică 31 ianuarie, deşi doar de luni au început lucrurile să funcţioneze la viteză maximă, am ajuns în momentul de faţă undeva la 192.000 de conturi, deci aproape 80% creştere la nivel de conturi, 2 milioane de tranzacţii am depăşit ieri şi suntem în momentul de faţă undeva la 72.000 de utilizatori care s-au înregistrat şi folosesc aplicaţia. Este un răspuns foarte, foarte semnificativ care ne încântă extraordinar de mult, dar intenţionăm să creştem şi mai rapid“, a explicat Beniamin Mincu, CEO şi fondator al Elrond Network la ZF Live.

Pentru a accelera creşterea compania are în plan să integreze şi un card, dar şi un procesator de plăţi care să permită transferul de monede digitale spre conturile bancare.