• Visa a declarat că va permite efectuarea tranzacțiilor folosind criptomonede.
  • Compania permite utilizarea criptomonedei USD Coin pentru realizarea tranzacțiilor în rețeaua sa de plăți.
  • Acesta este un pas important în acceptarea din ce în ce mai amplă a monedelor digitale de către industria financiară.

Compania Visa a declarat că a lansat un program-pilot și o platformă de plăți cu criptomonede, Crypto.com, și intenționează să ofere această posibilitate mai multor parteneri în cursul acestui an, scrie Reuters.

Visa nu este singura companie financiară care își arată disponibilitatea față de utilizarea criptomonedelor în investiții și plăți, astfel de pași fac și firmele BNY Mellon, BlackRock și Mastercard.

Directorul firmei Tesla, Elon Musk, un susținător înfocat al criptomonedelor, a declarat de curând că vehiculele electrice ale firmei sale vor putea fi cumpărate cu monede bitcoin, încercând să încurajeze în acest fel utilizarea zilnică a monedei digitale.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
INS: PIAȚA REZIDENȚIALĂ SCADE
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE

Deocamdată, Visa susține doar folosirea monedei USDC Coin (USDC), o criptomonedă stablecoin (care urmărește menținerea unui preț stabil), a cărei valoare este corelată în mod direct cu dolarul american.

„Vedem o cerere din ce în ce mai mare din partea consumatorilor din întreaga lume, de a accesa, a deține și a utiliza monedele digitale și cererea clienților noștri de a construi produse care să ofere un astfel de acces consumatorilor”, a spus Cuy Sheffield, șeful departamentului de criptomonede de la Visa.

În mod obișnuit, dacă un client alege să utilizeze un card Visa de pe platforma Crypto.com pentru a plăti o cafea, moneda digitală, deținută într-un portofel de criptomonede, trebuie convertită în bani tradiționali. Portofelul de criptomonede va depune moneda fiduciară tradițională într-un cont bancar, care este conectat la sfârșitul zilei la Visa pentru decontarea tranzacției, o metodă costisitoare și complexă pentru companii.

Ultimul pas al companiei Visa, care va utiliza sistemul de operare Ethereum, pe bază de blockchain, elimină necesitatea de a converti moneda digitală în bani tradiționali pentru ca tranzacția să fie decontată.

Visa a declarat că a colaborat cu banca de active digitale Anchorage și a finalizat prima tranzacție în luna martie, Crypto.com trimițând USDC la adresa Ethereum a companiei Visa de la Anchorage.