Preşedintele rus Vladimir Putin a declarat că preţul petrolului ar putea să ajungă la 100 de dolari pe baril, pe măsură ce sporeşte cererea pentru produse energetice, relatează CNBC.

Preţurile la energie au crescut vertiginos în toate domeniile, pe măsură ce economiile se redeschid după luni de blocaje cauzate de pandemie, iar oferta rămâne restrânsă. Contractele futures pentru ţiţeiul West Texas Intermediate, referinţa petrolieră americană, au depăşit săptămâna trecută pragul de 80 de dolari pe baril pentru prima dată din noiembrie 2014.

Dar Putin crede că poate ajunge şi mai sus. Când a fost întrebat dacă WTI ar putea ajunge la 100 de dolari pe baril, el a spus: „Este foarte posibil”.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
OFICIAL, AVEM O NOUĂ STAȚIUNE
MICROSOFT LANSEAZĂ A.I. REVOLUȚIONARĂ
SCANDAL CU SÂNGE INFECTAT ÎN UK
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?

Vorbind cu Hadley Gamble de la CNBC, la un eveniment din Moscova, Putin a declarat însă că Rusia şi alte ţări producătoare de petrol fac tot posibilul pentru a aduce o oarecare stabilizare pe piaţă.

Rusia şi partenerii noştri şi grupul OPEC+ facem tot posibilul pentru a ne asigura că piaţa petrolului se stabilizează. Încercăm să nu permitem niciun vârf de şoc în ceea ce priveşte preţurile. Cu siguranţă nu dorim să avem aşa ceva – nu este în interesul nostru”, a declarat el.

La începutul acestei luni, OPEC şi naţiunile aliate care nu sunt membre, cunoscute sub numele de OPEC+, au decis să păstreze actualul nivel al producţiei, în ciuda presiunilor din partea altor naţiuni.