• Financial Times a realizat topul celor 100 de companii care au câștigat în criză
  • Specialiștii spun că tehnologiile acestor companii vor fi folosite și după criză
  • Economiștii pariază că acțiunile Tesla vor crește masiv până în 2022

Criza i-a făcut pe unii oameni să cumpere mai mult online și să muncească și de acasă, să aibă ședințe și contracte analizate pe platforme de comunicare, să aibă mai multă grijă față de mediu și să spere la o revenire către normalitate prin vaccin.

Toate aceste schimbări de comportament au adus câștiguri uriașe marilor companii din lume – care au investit puternic în tehnologii ce te-au ajutat să îți duci viața mai departe.

Zoom, Moderna și Tesla sunt doar câteva din topul celor 100 de companii care au găsit rețeța succesului în criză, potrivit unui top realizat de cotidianul de business Financial Times.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

Adrian Codîrlașu, vicepreșdinte CFA România: „Zoom-ul a venit cu o soluție de comunicare care chiar era necesară. Probabil e cea mai performantă soluție de comunicare de pe piață. Odată făcute aceste investiții, ele vor rămâne și vor fi folosite în continuare și după terminarea crizei. Partea de călătorii de afaceri nu cred că își va reveni prea curând și vor fi în continuare folosite aceste instrumente de comunicare .A crescut cererea pentru mașini electrice, de unde a beneficiat extrem de mult compania Tesla.”

Cele 100 de companii au ajuns la câștig prin a mulțumi atât angajații, clienții, dar și investitorii.

O spune Adrian Mitroi, analist financiar și deținătorul a două acțiuni Tesla.

Aceste companii au învins lupta cu pandemia pentru că s-au centrat mai puțin pe profitablitate și mai mult pe nevoile consumatorului.

Adrian Mitroi, analist financiar: „Au vânzări, au și profitabilitate, au și inovație în timpul acesta, și-au păstrat oamenii. Nu iau business-uri doar dintr-un singur domeniu de activitate, cum este de exemplu mașina electrică. Iau business-uri și din acoperirea cu internet prin intermediul sateliților. Cum o să arate acest 700 (n.r euro) Tesla, ieftin sau scump într-un an de zile? Pariul meu este că o să arate ieftin”