• Într-o singură zi, acțiunile Meta au înregistrat o scădere record.
  • Marck Zuckerberg pierde pe zi o avere de 29 de miliarde de dolari.
  • Acesta se află pe locul al doisprezecelea pe lista Forbes.

Joi, Mark Zuckerberg a pierdut o avere netă de 29 de miliarde de dolari, în timp ce acțiunile Meta Platforms au înregistrat o scădere record într-o singură zi, în urma unei previziuni dezamăgitoare privind rezultatele, care a zguduit peisajul tehnologic global.

Acțiunile Meta au scăzut cu 26%, aducând pierderi de 200 de miliarde de dolari, în cea mai mare ștergere a valorii de piață într-o singură zi pentru o companie americană. Acest lucru a tras în jos valoarea netă a fondatorului și directorului executiv Zuckerberg la 85 de miliarde de dolari, potrivit Forbes. Zuckerberg deține aproximativ 12,8% din colosul tehnologic cunoscut anterior sub numele de Facebook.

Scăderea averii sale într-o singură zi este printre cele mai mari din toate timpurile și vine după pierderea de 35 de miliarde de dolari într-o singură zi a șefului Tesla, Elon Musk, în noiembrie. Musk, cea mai bogată persoană din lume, îi întrebase atunci pe utilizatorii Twitter dacă ar trebui să vândă 10% din participația sa la producătorul de automobile electrice.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA
C.E. INVESTIGHEAZĂ CHINA
CE ESTE DUREREA CRONICĂ

Acțiunile Tesla nu și-au revenit încă din vânzarea rezultată. Cel puțin 21 de case de brokeraj au redus țintele de preț pentru Meta după ce compania a publicat miercuri o prognoză mai slabă decât se aștepta, dând vina pe modificările aduse de Apple în materie de confidențialitate și pe concurența crescută pentru utilizatori din partea rivalilor, inclusiv TikTok și YouTube.

În urma pierderii celor 29 de miliarde de dolari, Zuckerberg se află pe locul al doisprezecelea pe lista Forbes a miliardarilor în timp real, sub mogulii indieni de afaceri Mukesh Ambani și Gautam Adani.

Cu siguranță, tranzacțiile cu acțiuni din domeniul tehnologiei rămân volatile, deoarece investitorii se străduiesc să evalueze impactul inflației ridicate și al creșterii așteptate a ratelor dobânzilor. Acțiunile Meta ar putea foarte bine să își revină mai devreme sau mai târziu, iar lovitura dată averii lui Zuckerberg să rămână doar pe hârtie.