• Evaluările Naţionale la clasa a II-a, a IV-a şi a VI-a au fost suspendate în acest an
  • Nici olimpiadele şcolare nu au mai avut loc
  • Bacalaureatul va începe pe 22 iunie direct cu probele scrise

Pentru a fi evitat pericolul răspândirii coronavirusului, mai multe examene au fost anulate. Dacă copilul tău sau vreo cunoștință de-ale tale din clasa a II-a, a IV-a sau a VI-a ar fi dat Evaluarea Națională anul acesta, ei bine, a „scăpat“. De obicei, aceste Evaluări aveau loc în luna mai, când elevii erau testați atât la Limba română, cât şi la Matematică.

Trebuie să știi că, anul acesta, sunt schimbări şi în privinţa examenelor finale. Probele pe care le vor da elevii se vor desfăşura în condiţii speciale pentru a se menţine regulile de igienă şi de distanţare socială. Îți reamintesc, Evaluarea Naţională începe pe 15 iunie.

Examenul de Bacalaureat începe pe 22 iunie direct cu probele scrise, apoi se vor susţine probele de competenţă. Programa pentru examen are mai puţină materie decât până acum și au fost eliminate lecțiile din semestrul al doilea.

Recomandări

ANORA IA PALME D'OR LA CANNES
NICKI MINAJ, ARESTATĂ PE UN AEROPORT
RUSIA ATACĂ UN SUPERMARKET DIN HARKOV
NADAL, RETRAGERE SAU NU?
C.E. CERE SUSPENDAREA UNOR MEDICAMENTE
FANII LUI TAYLOR SWIFT DOBOARĂ UN GARD ÎN LISABONA

Elevii din clasele a VIII-a şi a XII-a o să revină în sălile de clasă după data de 2 iunie pentru a se pregăti pentru examenele naţionale. Pentru ceilalţi elevi, anul şcolar 2019-2020 se va încheia pe 12 iunie. 

Sursă foto: Hepta