• Şcolile din România se vor deschide în funcție de trei scenarii: roşu, galben şi verde
  • Scenariul galben prevede ca elevii să învețe atât online, cât şi la şcoală, prin rotaţie.
  • În Spania, școala se va deschide pentru grupuri mici, iar în Italia, elevii ciclului primar se vor întoarce în clase.

Şcolile din România se deschid pe 14 septembrie. Deși milioane de profesori şi elevi aşteaptă o decizie oficială de la autorităţi, aceștia nu au anunțat nimic.

În momentul de faţă știm că unităţile de învăţământ vor funcţiona după trei scenarii stabilite: verde, galben şi roşu.

Dacă te uiţi la numărul de infectări din ultimele două săptămâni, vei observa că Bucureştiul şi alte opt judeţe s-ar încadra în scenariul galben. Adică elevii vor învăţa atât online, cât şi fizic, la şcoală, prin rotaţie.

Recomandări

S-A RUPT COALIȚIA LA BUCUREȘTI
SISTEMUL „TYCHE" ÎȚI PUNE DIAGNOSTICUL
CE FACI CU CEL MIC ÎN MINIVACANȚĂ?
DRULĂ PROPUNE MĂRIREA NOTELOR LA BAC
UE VREA NOI REGLEMENTĂRI PENTRU TIKTOKLITE
TÎLVAR VREA OBUZIERE DIN COREEA DE SUD

În România, există 250.000 de elevi care nu au acces la tehnologie. Guvernul a alocat bani pentru tablete, însă, dispozitivele vor ajunge la elevi abia în septembrie, dacă nu se vor depune contestații.

Situația educației din alte state: Planuri bine puse la punct și răspunsuri clare pentru profesori și elevi

New York-ul e pregătit să reia cursurile la clasă, cu toate că părinţii şi profesorii se opun.

În Mississippi, statul cu cea mai mare rată de cazuri COVID-19, şcolile s-au redeschis deja.

Chiar și unitățile școlare din Georgia, India şi Tennessee au fost deschise, iar în oraşele mai mari, precum Chicago, Los Angeles, Miami sau Houston, şcoala va începe la distanţă în sistem de predare online.

Despre situația începerii școlilor în Spania și Italia îți vor spune chiar colegii noștri corespondenți.

Spania: Grupuri mici de elevi și tablete pentru cei fără posibilități financiare

„Guvernul spaniol îşi propune să deschidă şcolile din septembrie, cu grupuri mai mici, tablete pentru cei care nu au şi cu predare online. Părinţii şi profesorii sunt, însă, mai puţini optimişti, mai ales după ce o minoră de 11 ani a decedat din cauza infectării cu COVID-19”, transmite Felix Damian, Corepondent Spania.

Italia: 3 miliarde de euro pentru restructurarea sistemului educațional, în vederea respectării regulilor de distanțare socială

„Ministerul Educaţiei Italian a publicat un ghid atât pentru părinţi, cât şi pentru profesori, astfel încât ei să ştie ce au de făcut în septembrie şi fiecare să-şi respecte regulile”, transmite Anca Mihai, Corespondent Italia.

„Şcoala Alexandru Cel Mare din Roma, unde mă aflu în acest moment, este una dintre instituţiile care îşi va deschide porţile pe 14 septembrie.

Guvernul italian a decis ca elevii din ciclul primar să se întoarcă în clasă şi din acest motiv a pus la dispoziţia Ministerului Educaţiei aproape 3 miliarde de euro pentru restructurarea sălilor de curs, dar şi pentru angajarea noilor învăţători şi profesori ca să asigure distanţarea socială a elevilor”, adaugă Anca Mihai.