- După prima săptămână în care ți-ai trimis copilul la școală, tragem linie și socotim
- 62 de școli au trecut la învățământul exclusiv online
- Aprope 13.000 de școli funcționează după scenariul verde
Din 11 septembrie și până astăzi scenariile după care funcționează școlile din România s-au schimbat. Astfel că, scenariul roșu s-a modificat de la 238 de unități de învățământ la 312, cel galben de la 4.892, la 4.375, iar cel verde de la 12.610, la 12.981. Adică a crescut numărul de îmbolnăviri în localităi sau chiar în școli.
O școală poate fi închisă dacă se confirmă mai mult de trei cazuri de infectări printre profesori. Acesta este și cazul Liceului Teologic din Timișoara, pentru că astăzi au fost confirmați cinci profesori pozitivi la infecția cu SARS-COV2.
Este mai periculos să îți trimiți copilul la școală față de acum o săptămână, deoarece a crescut numărul de infectări zilnice, peste 1.500 de cazuri. De la începutul pandemiei și până acum România înregistrează peste 100.000 de cazuri, dintre care mai mult de 4.000 de decese.
Nu este o soluție să nu mai trimiți copilul la școală. Organizația Mondială a Sănătății spune că școlile ar trebui să rămână deschise. „Închiderea școlilor ar trebui să fie ultima opțiune, să fie temporară și doar la nivel local, în zone cu transmisie intensă”, spune Tedros Ghebreyesus, directorul general OMS.
540 de școli și grădinițe au trecut de la galben la verde. Schimbarea scenariilor depinde de situația epidemiologică din fiecare localitate, dar și de infrastructura și resursele școlilor, adică de spațiul pe care școlile îl pot pune la dispoziția copiilor. Fie a scăzut procentul de îmbolnăviri din localitățile respective, fie școlile au fost renovate.