Să faci ce zic oamenii de justitie, nu ce fac ei. O ştire care te poate pune de gânduri. 49 de studenţi la drept au fost prinşi că au copiat la examene cu ajutorul aplicaţiei WhatsApp.

Viitorii juriști – avocați, judecători, procurori – își încep drumul în cariera prin furt. Decanul Facultății de Drept din București vrea exmatricularea lor. Studenții din anul 1 și-au făcut grupuri pe WhatsApp, unde rezolvă subiectele în grup și se folosesc cu toții de răspunsuri.

„Este șocant să constatăm un asemenea fenomen, e cu totul contrariant pentru principiile pe care ar trebui să le insuflăm viitorilor magistrați, avocați, juriști, profesioniști ai dreptului să descoperim în stadiul formării lor inițiale o asemenea încălcare a acestor principii”, a spus decanul facultăţii, Răzvan Dincă.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
INS: PIAȚA REZIDENȚIALĂ SCADE
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE

Andrei Nicolae Popa este student și membru în Senatul Universității din București. El crede că procedura ar trebui să respecte cursul normal al unui proces.

Andrei Nicolae Popa: „Să vadă dacă probele sunt autentice și dacă s-a respectat procedura. O eventuală fraudă se constată doar de examinator. Indiferent dacă au fraudat sau nu, trebuie să respectăm o procedură. Să nu fie condamnați înainte de a fi judecați. Nu s-a pus problema să se dea mită. Peste tot există o cultură a copiatului.”