• Studiul s-a realizat cu date de la 1.000 de tineri adulți din SUA cu vârste cuprinse între 18-39.
  • 23% dintre participanți cred că Holocaustul a fost un mit, că a fost exagerat sau nu sunt siguri.
  • Aproape jumătate dintre tinerii din SUA nu au putut numi niciun lagăr de concentrare sau ghetou apărut în timpul celui de-al Doilea Război Mondial.

Aproape două treimi dintre tinerii americani nu știu că 6 milioane de evrei au fost omorâți în timpul Holocaustului, arată un studiu apărut în The Guardian. Mai mult de unul din 10 cred că evreii sunt responsabili pentru Holocaust. Cercetarea scoate la iveală un nivel alarmant de ignoranță în rândul tinerilor din SUA cu privire la cea mai mare crimă a secolului al XX-lea.

23% dintre participanți cred că Holocaustul a fost un mit, că a fost exagerat sau nu sunt siguri. Unul din opt au răspuns că nu au auzit niciodată sau nu cred că au auzit de Holocaust. Mai mult de jumătate (56%) au văzut simboluri naziste pe platformele lor de social media sau în comunitățile lor.

„Rezultatele sunt șocante și dezamăgitoare și subliniază de ce trebuie să acționăm acum, cât supraviețuitorii Holocaustului sunt încă în viață și pot da voce poveștilor lor, ” declară pentru The Guardian Gideon Taylor, președintele Conferinței privind revendicările evreiești împotriva Germaniei și cel care a comandat studiul.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

Cu toate acestea, 64% dintre americanii millennials și Generația Z cred că educația despre Holocaust trebuie introdusă obligatoriu în școli.