• A începutul semestrului al II-lea din anul şcolar 2020-2021
  • Ministrul Educaţiei spunea că 80% dintre elevi sunt aşteptaţi la cursuri
  • Şcolile respectă trei scenarii diferite

În Cluj-Napoca, doar elevii din clasele primare au început astăzi şcoala. Asta pentru că în continuare aici rata de infectare este de peste 3 la mia de locuitori.

Somnoroşi, la prima oră a dimineţii, copiii de la Şcoala Privată “Elf” au intrat în unitatea de învățământ la intervale diferite de timp, pe mai multe porţi. Ca să ajungă în sala de clasă au respectat un traseu bine stabilit.

Eu însămi am avut o noapte tumultuoasă, cu treziri succesive. Mă aştept să fie un început dificil, dar sunt pregătită să reiau activitatea şi mă bucur că sunt aici cu elevii mei. Este o provocare întrucât elevii au lucrat acasă în ritmuri diferite, va fi o provocare şi de a gestiona clasa.”, a afirmat Mihaela Bereschi, învățătoare.

Recomandări

EMANUEL PÂRVU AJUNGE LA CANNES
S-A RUPT COALIȚIA LA BUCUREȘTI
PRINȚUL LOUIS A ÎMPLINIT ȘASE ANI
9/10 ANGAJAȚI SE CRED EXPERȚI IT
DAVID PECKER ÎȘI REIA ACUZAȚIILE ÎMPOTRIVA LUI TRUMP
DRULĂ PROPUNE MĂRIREA NOTELOR LA BAC

Acum, vine o etapă mult mai importantă pentru noi şi anume să vedem care sunt vulnerabilităţile, ce aduce această perioadă online cu ea, pentru că trebuie să îi ajutăm pe copii să recupereze, să susţinem cadrele didactice în procesul de învăţare.”, a explicat Silvia Cobusnean, coordonator Şcoala Privată “Elf”.

În acelaşi timp, părinţii sunt fericiţi că lucrurile au revenit la normal.

Este puţin mai greu acum la început. Să se împace cu ideea că trebuie să se trezească de dimineaţă mai repede. Sperăm să se acomodeze uşor.”, a spus un părinte.