• 262 de școli din țară funcționează în scenariul roșu.
  • 100 de profesori sunt internați în spitale, cu COVID-19.
  • 300 de profesori sunt în carantină.

E a treia zi de școală pentru copilul tău. E drept, e devreme, dar dacă tragem linie, aflăm că 262 de școli din țară funcționează fără elevi, în scenariul roșu. Cele mai multe școli, aproape 5.000, merg pe învățământul hibrid.

Jumătate din elevi sunt la școală, jumătate sunt acasă. Epidemia face ravagii și în rândul profesorilor: 100 sunt la spital și alți aproape 300 în carantină

Datele se pot schimba oricând

Aceste date se pot schimba, având în vedere că ne putem aștepta în orice moment la noi infectări de coronavirus și putem face rapid trecerea în scenariul roșu.

Recomandări

NOU COD PENTRU SCHENGEN
CE FAC ELEVII ÎN SĂPTĂMÂNA VERDE
NE-A SALVAT VACCINUL?
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
UK: FETELE ÎNTREC BĂIEȚII LA FUMAT

Ieri, liceul teoretic din Constanța a trecut la desfășurarea online a cursurilor după ce au fost depistate cazuri de COVID-19 la angajați. Și școala centrală și-a schimbat scenariul.

La fel s-a întâmplat și la Iași, Sibiu, dar și la Timișoara. În acest moment, 11 județe funcționează în scenariul verde sau galben. În Capitală nu vorbim despre acest scenariu: avem 29 de școli în scenariul roșu.

Multe școli în scenariul roșu, dar nu din cauza coronavirusului, ci pentru că încă se lucrează

Atunci când sunt întrebați de ce nu au renovat școlile la timp, liderii primăriilor vin cu diverse răspunsuri: unii spun că s-au apucat târziu de lucrări pentru că nu au fost suficienți muncitori, iar alții motivează prin lipsa de fonduri.

În Capitala, în Sectorul 6 sunt câteva școli în renovare, prin urmare ar trebui să fie folosită cât mai puțină energie. De neînțeles este acolo unde lucrările de reabilitare au început cu câteva zile înainte de începutul noului an școlar.