• România se află pe ultimul loc în Uniunea Europeană la reciclarea deșeurilor de ambalaje.
  • 6 instituții de învățământ din București, Brașov și Constanța vor deveni școli model, sustenabile.
  • Proiectul Școala ASAP+ România vrea să ajute România să obțină statutul de „Școala Verde”.

Săptămâna trecută aflai că România se află pe ultimul loc în Uniunea Europeană la reciclarea deșeurilor de ambalaje. Iată că începe munca pentru a mai ridica țara noastră în acest clasament. Cum? Prin educarea tinerilor. Este vorba despre Proiectul Școala ASAP+ România. 6 instituții de învățământ din București, Brașov și Constanța vor deveni școli model, sustenabile.

Mihaela Tutunaru, coordonatorul programului, spune că programul se diferențiază față de de alte școli prin concentrarea unei serii de activități în școala respectivă, atât pentru profesori și personalul administrativ, cât și pentru elevi. „Acțiunile pe care noi le le facem în aceste șase școli au ca obiectiv să ajute școlile prin know-how să ajungă școli verzi sau să se apropie cumva de acest criteriu de școală verde conform directivelor de la Uniunea Europeană.”

„Pentru profesori și personalul administrativ avem atât sesiuni de instruire și cursuri specifice pe aceste noțiuni și pe legislația în vigoare care să-i ajute în activitatea lor de zi cu zi pe acest segment, fie un instrument de lucru care să-i ajute să-și țină o evidență mai clară și mai completă și corectă la a bonurilor de de deșeuri pe care le primesc de la salubrist”, spune Mihaela Tutunaru, despre proiect.

Citește și

Recomandări

7 LOCAȚII „BRIDGERTON"
CELE MAI VECHI DOVEZI ALE FUZIUNII
MAI SLĂBEȘTE-NE
SOPHIE TURNER, DESPRE DIVORȚUL DE JOE JONAS
VEZI WORLD PRESS PHOTO LA UNIVERSITATE
NOI IMAGINI ÎN CAZUL LUI „DIDDY"