• Epidemia va face ca toţi elevii să aibă media anuală încheiată
  • Profesorii au mână liberă de la minister să poată încheia media anuală doar cu cea de pe primul semestru
  • Cadrele didactice vor decide media finală a fiecărui școlar

Epidemia schimbă regulile încheierii situațiilor școlare. Dacă îți făceai griji pentru cum va termina anul copilul tău, află că va avea mediile încheiate pe semestrul al doilea.

Încheierea mediilor tuturor şcolarilor va fi făcută indiferent de situaţie. Clasele online sunt obligatorii, însă elevii care din diverse motive – nu au internet, nu au dispositive necesare -nu pot să participe la cursurile virtuale nu trebuie să sufere. Dacă sunt elevi care nu au primit nicio notă în semestrul al II-lea, media anuală se va încheia cu cea de pe semestrul I, a decis Ministerul Educației.

Aurel Graur, purtător de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Prahova, ştie situaţia cu care se confruntă profesorii şi elevii din mediul rural: „Am predat şi în mediul rural şi ştiu că există situaţii în care copiii nu au acces la mijloacele de transport. Indiferent de ce se întâmplă, primează interesul elevilor. Elevul să stea liniştit că nu i se poate imputa lui o situaţie exterioară. Mi se pare normal să i se încheie situaţia, inclusiv repetarea mediilor anterioare“.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

O altă profesoară din Brăila a spus că se va aplica şi mica înţelegere acolo unde este cazul: „Aveam deja o notă la majoritatea elevilor, acum ori o dublez, ori la mica înţelegere. Ţin cont de răpunsurile online pentru vreo mărire. În cazul în care nu au nicio notă, iau media din semestrul 1 si vorbesc cu elevul. Dacă vrea mai mult, va face un mic efort online“.

Sursă foto: Andreea Alexandru/Mediafax Foto