• Unii dintre directori le dau azi părinților formulare prin care să-și exprime acordul pentru a-și testa copiii acasă
  • Directorii școlilor decid azi cum să procedeze cu testele
  • Cine trebuie să decidă totuși ce se întâmplă azi cu copiii?

Azi îți trimiți copilul la școală, dar ai inima strânsă. Ai luat toate măsurile să nu se infecteze, dar la școală alții sunt datori să aibă grijă de micuțului tău. Au cumpărat teste, dar încă nu s-au decis cine le face. Haosul domnește în sistem și ți-ai dori să nu aibă repercusiuni asupra copilului tău.

Cîmpeanu spunea că azi elevii primesc testele. Atunci cum știu dacă este în siguranță copilul meu la școală?


Se întâmplă ceea ce se întâmplă de foarte mult timp în sistemul nostru de sănătate și de învățământ. Punem boii înaintea carului. Am luat teste, am chemat copiii la școală, dar nu am stabilit cine și cum testează copiii. Ar trebui părinții, cărora să li se dea înainte teste, dar nu au primit. Ar trebui profesorii, dar doar dacă au acordul părinților și dacă directorul școlii a stabilit asta, ceea ce, bineînțeles, nu s-a stabilit. Unii dintre directori le dau azi părinților formulare prin care să-si exprime acordul pentru a-și testa copiii acasă. Nu stim ce se intampla in cazul in care parintii refuza sa ii testeze pe elevi, pentru ca nu sunt obligati. Directorii spun ca mai sunt si parinti care reactioneaza in acest fel, chiar daca motivele nu sunt clare.

Cine trebuie să decidă totuși ce se întâmplă azi cu copiii?


Este totul în ceață. Decizia de predare a testelor rămâne cumva tot la directorii școlilor. Unii dintre ei decid azi cum să procedeze cu testele, dacă le fac acas părinții sau la școală, în cazul în care au cabinete medicale și personal. Această testare, despre care mulți spun că nu este deloc concludentă, a fost promovată prin videoclipurile făcute chiar de Cîmpeanu și Rafila, însă părinții și profesorii susțin că e cam târziu pentru această promovare, după ce testele au întârziat atât de mult și directorii au avut surpriza de a le primi și neasamblate. Unii părinți, de exemplu, au primit mesaje pe grupurile interne ale școlii ca azi să vină cu punguțe de unică folosință în care să preia testele. Și Consiliul Elevilor critică modul în care autoritățile au gestionat situația.

Recomandări

BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
CE FACEM CU POLUAREA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN
ECONOMIA AMERICANĂ ÎNCETINEȘTE
CIOLACU ÎNCHEIE DISCUȚIILE CU PIEDONE