• Dacă epidemia de Cvodi-19 revine în toamnă, sistemul educaţional nu este pregătit
  • Profesorii se tem că dacă şcoala online se va face pe o perioadă mai lungă şi nu toţi elevii vor avea acces la ea, anul şcolar 2020-2021 ar putea fi îngheţat
  • Unul din trei copii nu a avut calculator sau tabletă pentru şcoala online din starea de urgenţă
  • Sunt mulți profesori care nu au tablete sau telefoane smart pentru lecţiile online

Pentru copilul tău și alte 2,8 milioane de elevi viaţa s-a schimbat total în ultimele luni. Dacă până acum sistemul de învățare a fost îngreunat de restricțiile epidemiei, în toamnă s-ar putea complica și mai mult dacă focarele de infecții revin, pentru că sistemul educaţional nu este pregătit pentru predare online, atrag atenția cadrele didactice.

Mai există o situație și mai nefericită: Unul din trei copii nu a avut dispozitiv pentru şcoala online pe perioada stării de urgenţă. O arată un studiu IRES realizat în luna aprilie. „Eu am primit scrisori de la părinţi şi elevi care nu au nici lumină, dar apoi tablete sau internet. Nu ştiu cum vor reuşi să rezolve problemele cei de la minister“, spune preşedintele Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ, Simion Hăncescu.

Profesorii spun că soluţia ar fi ca cei din Ministerul Educaţiei să identifice familiile şi cadrele didactice care nu au tablete sau calculatoare şi să cumpere în regim de urgenţă dispozitive pentru toată lumea. Dar oare se va întâmpla acest lucru?

Recomandări

MENIU A LA GREC
ȘOȘOACĂ INTRĂ ÎN CURSA PENTRU PMB
AVEREA LUI MUSK CREȘTE
TURIST ÎN AL NOUĂLEA CER
MUSK FACE CONCEDIERI LA TESLA
O LUNĂ DE SCHENGEN

„Dacă ne gândim la faptul că e posibil din toamnă să revină această pandemie, atunci va trebui să continue această formă de învăţare, adică online, acum de bine de rău a fost materia parcursă cât de cât, în semestrul al doilea. Dar nu suntem pregătiţi să predăm aşa toată materia, lunile septembrie, octombrie, noiembrie, decembrie“, mai spune Hăncescu.