Asociațiile de elevi depun plângere penală pe numele lui Sorin Cîmpeanu. Reacția ministrului Educației

  • Inițiativa a pornit după ce Ministrul nu a publicat normele referitor la decontarea transportului pentru elevi.
  • Asociațiile de elevi depun plângere penală pe numele Ministrului Sorin Cîmpeanu pentru abuz în serviciu.
  • Asociațiile de elevi depun plângere la parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție.

Asociațiile de elevi depun plângere penală pe numele Ministrului Sorin Cîmpeanu pentru abuz în serviciu.

Inițiativa a pornit după ce Ministrul nu a publicat normele de aplicare pentru ordonanța 50/2021 referitor la decontarea transportului pentru elevi.

„Asociațiile de Elevi vor depune o sesizare penală pe numele domnului ministru Sorin Cîmpeanu pentru abuz în serviciu, ca răspuns pentru nepublicarea normelor de aplicare pentru OUG 50/2021. Deși acesta este obligat de lege să publice în termen de 30 de zile normele de aplicare, acesta nu și-a respectat atribuțiile”, au transmis reprezentanții elevilor.

Asociațiile de elevi depun plângere la parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție.

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a vorbit, la Aleph News, despre nemulțumirile elevilor și a explicat că această întârziere a plății transportului pentru elevi nu îi afectează pentru că aceștia sunt în vacanță.

Elevii au dreptate. Ordonanța ar fi trebui publicată. Va fi publicată azi, după ce va fi consultată Comisia pentru Dialog Social. Există o întârziere și îmi cer scuze. Elevii sunt în vacanță și ei nu merg la școală. Ei trebuie învățați să protesteze, dar după ce vor demola ce vor să demoleze, îi aștept la Ministerul Educației și să construiască ceva”, a spus ministrul Educației.