- Noua materie școlară îi învață pe elevi despre stele, planete, găuri negre și raze solare.
- Elevii pot descoperi misterele spațiului chiar din băncile școlii.
- Noua materie școlară va fi introdusă, alături de noua programă de anul viitor.
- „Aventura cunoașterii Universului” va fi predată elevilor de gimnaziu.
Te-ai întrebat vreodată ce e dincolo de cer? Din toamnă, afli la școală. Noua materie „Aventura cunoașterii Universului”, introdusă în programă de Ministerul Educației, deschide elevilor poarta spre stele. Vorbim despre explozii solare, găuri negre și lumi necunoscute de către noi. Elevii nu mai privesc spațiul de la distanță, ci îl explorează chiar din băncile sălilor de curs.
Advertisment
Ce ar putea elevii să învețe în cadrul acestei materii?
Cristian Român, redactor revista Știință și Tehnică: „Din păcate, e un curs opțional. Mi-ar fi plăcut să fie curs. În clasa a V-a și a VII-a este această materie opțională. M-am uitat pe programă, ea a fost publicată în Monitorul Oficial al României. Mi se pare extraordinar. Învață multe lucruri despre univers. Sper să reușesc să înțeleagă cât mai mulți oameni. Astrologii nu sunt oameni de știință. Astronomii sunt oameni de știință. Iar această materie, chiar și opțională, poate să face legătura între multe alte materii. Fizică, chimie, biologie.
M-am uitat în programa propusă de Ministerul Educației. E o provocare pentru gândirea tinerilor. Și aș vrea să mai spun ceva. E foarte importantă această materie, pentru că tinerii români au luptat excepțional la olimpiadele internaționale de astronomie. Astronomie care nu se predă în școala românească. Și asta e foarte trist. Dar, încetul cu încetul, poate lucrurile se vor rezolva și vor intra în normal. Astronomia este o materie fundamentală. Și conceptele ce țin de astronomie ar trebui să fie la îndemâna oricărui tânăr”.
Recomandări
Citește și
- Proiectul „Străzi deschise – Bucureşti, Promenadă urbană” revine în Capitală. La ce evenimente poți participa
- Cristiano Ronaldo a lansat un studio de film independent, UR-MARV, în colaborare cu regizorul Matthew Vaughn
- Alvin Lucier face muzică la patru ani după moartea sa. Cercetătorii i-au recompus celulele cerebrale
Partenerii noștri