AUR cere explicaţii Ministerului Educaţiei despre un demers privind educaţia sexuală în şcoli: „Nu suntem de acord cu aşa ceva”

George Simion, Claudiu Târziu și Sorin Lavric. George Simion, Claudiu Târziu și Sorin Lavric. Foto: Partidul AUR
  • AUR cere explicaţii Ministerului Educaţiei despre implicarea într-un demers privind introducerea educaţiei sexuale în şcoli.
  • Reprezentanţii formaţiunii politice susţin că este un demers „neştiinţific” de impunere a educatiei sexuale.

Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR) solicită explicaţii Ministerului Educaţiei, după ce secretarul de stat din minister, Maria Ştefania Manea, a fost citat într-un comunicat al unor organizaţii neguvernamentale care anunţă demararea unei consultări naţionale sub genericul „Suntem 4,9 milioane de tineri şi vă spunem NOI dacă avem nevoie de educaţie sexuală!”.

„O asociere de ONG-uri anonime anunţă o mare consultare naţională, cu rezultat cunoscut încă din titlul proiectului. Printre organizatori nu apare vreo instituţie a statului, însă în comunicatul de presă iniţial este citat un secretar de stat din Ministerul Educaţiei, Maria Ştefania Manea, care apără ideea, o justifică şi lasă de înţeles că ministerul e partener. Mai mult, chestionarul indicat cu link în comunicat nu are nicio valoare din punct de vedere sociologic. Oricine poate completa acest chestionar de mai multe ori, iar corectitudinea răspunsurilor nu poate fi verificată. Este, pur şi simplu, o risipă de bani”, a declarat senatorul Claudiu Târziu, co-preşedintele AUR.

Clarificări a solicitat şi George Stângă care anunţă că AUR va respinge orice propunere privind edicaţia sexuală în şcoli.

„Ministerul Educaţiei este dator să spună clar românilor ce nivel de implicare are în acest proiect. Aşa-zisa cercetare, care în final se va dovedi neconcludentă, pare să servească drept argument pentru implementarea ideologiei de gen în şcoli în forma dorită de Klaus Iohannis şi Florin Cîţu. Nu suntem de acord cu aşa ceva şi nu vom accepta aşa ceva. Parlamentul s-a pronunţat recent pe acest subiect, iar răspunsul a fost NU”, a declarat deputatul George Simion, co-preşedinte AUR.