• Austria este acum în cel de-al treilea lockdown.
  • Va oferi săptămânal 5 milioane de teste rapide elevilor.
  • În România nu se știe exact când se vor redeschide școlile.

În România școala este încă un mister pentru toți. Când se vor redeschide, când se vor vaccina profesorii sau care este procedura. Sunt doar câteva întrebări la care nu am primit un răspuns clar. Austria de exemplu, este cu un pas înaintea noastră. Deși este în cel de-al treilea lockdown, are un plan de redeschidere a școlilor. Va oferi săptămânal 5 milioane de teste rapide elevilor.

Chiar dacă este în lockdown prevăzut până pe 24 ianuarie, Austria își face din timp temele. Ministrul Educației a explicat ieri de ce s-a luat această decizie. Testatra este singura soluţie pentru a depăşi acest moment dificil până când vom avea o acoperire vaccinală ridicată, a spus acesta.
Dacă școlile se vor redeschide pe 18 ianuarie, așa cum a fost planificat, cinci milioane de teste antigen, la care rezultatul este vizivil în 15 minute, vor fi furnizate şcolilor din Austria. Testarea va fi voluntară şi gratuită, iar părinții elevilor din școlile primare vor fi rugaţi să ajute la testarea acasă a copiilor lor în fiecare zi de luni. Pentru elevii mai mari, testarea poate avea loc în şcoli sau acasă
”, a transmis Raisa Humeniuc, corespondent Aleph News.

În România, elevii revin de luni tot la școala online

Noi am putea să luăm exemplu de la Austria. Poate de fapt asta și așteptăm. Să vedem ce fac alții ca să facem și noi la fel. Zic asta pentru că momentan în România lucrurile sunt în ceață. Nu știm nici măcar când vom redeschide școlile, iar de testare nici nu s-a pus problema. Abia în etapa a doua, adică de luna viitoare ne gândim să vaccinăm profesorii. Până se decid autoritățile cum vom proceda, elevii se întorc mâine din vacanța de iarnă tot la cursurile online”, a completat Raisa Humeniuc.

Recomandări

CUM STĂM LA SPERANȚA LA VIAȚĂ
CÂND ÎNCEP COPIII SĂ FOLOSEASCĂ A.I.
CÂT NE COSTĂ SĂ NE APĂRĂM
NEHAMMER IMPUNE CONTROALE STRICTE
COPIII ROMÂNI, AFECTAȚI DE BOLI PSIHICE
O NOUĂ MISIUNE NASA