• Expertul în sănătate publică Răzvan Cherecheş trage un semnal de alarmă cu mai puțin de trei săptămâni înainte de începerea anului şcolar.
  • Despre ventilaţie în şcoli nu avem noutăţi, deşi sistemele de filtrare a aerului pot să scadă semnificativ transmiterea virusului SARS-CoV-2, spune specialistul.

Potrivit lui Răzvan Cherecheş, sistemele care filtrează aerul pot să scadă propagarea virusului cu circa 65%.

„Începe şcoala în septembrie şi despre ventilaţie în şcoli nu avem noutăţi, din nefericire. Sistemele de filtrarea aerului cu HEPA pot să scadă cu 65% transmiterea COVID în spaţiile închise”, a explicat Răzvan Cherecheş, pe Facebook.

Expertul în sănătate publică mai spune că sistemele ar trebui să fie montate în ciuda problemelor financiare cu care se confruntă şcolile. De asemenea, sistemul trebuie să fie extins la toate clădirile în care se adună mulţi oameni.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
OFICIAL, AVEM O NOUĂ STAȚIUNE
CÎRSTOIU: MANDATUL MEU E PE MASA COALIȚIEI
MICROSOFT LANSEAZĂ A.I. REVOLUȚIONARĂ
SCANDAL CU SÂNGE INFECTAT ÎN UK

„Da, ştiu, că nu avem toalete la toate şcolile din România, dar ar trebui să începem măcar să discutăm despre aerul din sălile de clasă, birouri, restaurante – să încercăm să găsim soluţii măcar într-o parte din spaţiile închise”, a precizat Cherecheş.

Sistemele de ventilaţie trebuie să fie montate cu prioritate înainte de sezonul rece, avertizează Răzvan Cherecheş.