• Chiar dacă primele note de la BAC s-au afişat şi online, elevii Colegiului Naţional „Gheorghe Lazăr” s-au adunat în curtea şcolii pentru a le vedea.
  • Când au fost afişate listele cu note la avizier, elevii îşi ştiau deja rezultatele şi discutau cu părinţii la telefon.
  • Tudor a fost foarte aproape de a avea media 10 şi abia aşteaptă să sărbătorească cu cei dragi.
  • La nivel naţional, rata de promovare este cea mai mică din ultimii şase ani.

Tudor a luat 10 la română, 10 la matematică şi 9,85 la biologie. A văzut notele online, dar a venit şi la şcoală, ca să se bucure de rezultat alături de colegi.

Anul acesta, la nivel naţional, avem o rată de promovare de peste 70%, cea mai mică din ultimii şase ani. În schimb, avem cele mai multe medii de 10.

„Nu mă aşteptam să am trei de zece, pentru că la biologie am învăţat singur şi eram conştient că nu sunt perfect la materia aceasta”, a spus Tudor, elev la Colegiul Naţional „Gheorghe Lazăr”.

Recomandări

CINE VA PRELUA ȘEFIA C.E.
NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE LIPSEȘTE EDUCAȚIA FINANCIARĂ?
NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA

Reporter: Primul lucru pe l-ai făcut în momentul în care ai aflat rezultatele care a fost?

Tudor, elev la Colegiul Național „Gheorghe Lazăr”: În primul rând, tremuram foarte tare, nu ştiam ce să fac. I-am sunat pe ai mei, ei m-au felicitat, după au început să mă sune toţi cunoscuţii.

„Eu nu aş fi vrut să aflu notele la BAC din patul meu. A fost o atmosferă destul de emoţionantă, până în momentul în care s-au afişat. Sunt foarte fericit! Am luat 9.65 la română, 9.65 la matematică şi 9.40 la chimie. Sunt foarte fericit, am tot ce îmi trebuie pentru facultate”, spune Alexandru, elev la Colegiul Naţional „Gheorghe Lazăr”.

„La română am luat 8,9, la mate 8,4 şi la fizică 8,35. Sunt oarecum mulţumit, dar mă gândesc să fac contestaţie. Am auzit cazuri când după contestaţie au ieşit note mai mari”, afirmă Leonard, elev la Colegiul Naţional „Gheorghe Lazăr”