BAC 2020: Peste 150.000 de elevi vor susține proba scrisă la limba română, luni. Pandemia de COVID-19 le-a provocat emoții

  • Pentru că este an electoral şi pandemie, Mihnea şi Mara speră să primească subiecte uşoare la Bacalaureat.
  • Roxana crede că nu va fi vreo diferenţă faţă de anii precedenţi pentru că trebuie să se facă o partajare între elevi.
  • Peste 150.000 de elevi vor susţine, luni, prima proba scrisă a Bacalaureatului, cea la limba română.

În pragul Bacalaureatului, Mihnea şi Mara se simt pregătiţi să înfrunte examenele şi se aşteaptă la subiecte mai uşoare decât în anii trecuţi pentru că este an electoral şi pandemie de COVID-19.

Mihnea a fost deja acceptat la o universitate din Olanda, iar Mara vrea să se facă medic.

În schimb, Roxana este convisă că subiectele vor fi asemănătoare cu cele din alţi ani pentru că trebuie să se facă o diferenţă între elevii care au învăţat şi cei care nu.

Pentru prima sesiune a Bacalaureatului, s-au înscris peste 150.000 de elevi.

Luni, vor da examenul la limba română, urmând ca miercuri să suţină proba de profil, matematică sau istorie, iar vineri, va avea loc proba la alegere.

Pe 30 iunie vor fi afişate rezultatele.

„Luând în considerare pandemia şi că este an electoral, nu cred că o sa vrea să ne bage prea mult în dificultate. Prin greu, eu înţeleg să ne reducă, la subiectul al III-lea, opţiunile”, afirmă Mihnea.

„Eu zic că o să fie un nivel normal, nu o să fie nici ceva foarte uşor, nici ceva foarte greu pentru că totuşi trebuie să se facă o diferenţiere între elevi. Nu poate să ne dea la toţi la fel de greu sau la fel de uşor”, spune Roxana.

„Cred că o să fie mai uşor decât în ultimii patru ani pentru că a fost şi situaţia asta cu carantina şi ne-a dat peste cap. Şcoala online, pe mine, nu prea m-a ajutat”, recunoaște Mara.

Autorul articolului: Oana Despa