• Aproape 600 de elevi și profesori s-au infectat cu coronavirus
  • Este vorba despre de o rată de un caz la 10.000 de elevi
  • Autoritățile nu au anunțat absolut nimic legat de asta

Se încheie prima săptămână de la redeschiderea școlilor. Și avem un prim bilanț privind infectările. Este vorba despre aproape 600 de elevi și profesori. Cei de la ministerul Educației sunt mulțumiți, pentru că vorbim de o rată de un caz la 10.000 de elevi. Asta înseamnă o incidență mult mai mică decât în rândul populației generale.

Dacă luăm în calcul perioada de incubație, aceste cazuri s-au infectat în săptămâna de dinainte de deschiderea școlilor. Iar în ceea ce privește testele, nu avem o raportare. Nu știm dacă s-au folosit în toate cazurile, dar cel mai probabil nu. Pentru că ne amintim de prima elevă din București, care a fost diagnosticat după ce parintii nu au mai trimis o la școală.

Autoritățile nu au anunțat absolut nimic legat de asta, deși ministrul Educației a fost chemat la Cotroceni. De altfel, nici președintele nu a atins acest subiect în declarația de aseară. A vorbit doar despre digitalizare și de faptul că vrea ca școlile să devină verzi, ca să prevenim încălzirea climatică. Asta în condițiile în care avem cam 4.000 de școli care nu au nici măcar apă curentă.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN