• Într-o pauză, 1 din 4 copii din școlile românești este victimă a bullying-ului
  • Alexandra spune că de mică a fost victimă a body shaming-ului
  • În față profesorilor agresorii sau victimele body shaming-ului se ascund
  • Oana Tache: Copii care nu sunt mulțumiți de corpul lor țin diete foarte restrictive, fac sport în excces

Poate au fost momente când nu ai fost mândru de felul în care arăți și nu pentru că te considerai tu urât, ci din cauza societății. Asta se întâmplă deseori copiilor. În lume a ajuns aibă amploarea unui fenomen – body shaming. Un fel de bullying, prin care a trecut și Alexandra. Când era mică, colegii ei făceau tot felul de glume pe baza aspectului fizic, iar cu timpul a devenit anxioasă.

„Am început să vin acasă supărată în fiecare zi, de la școală. Nu voiam să mai vorbesc cu copiii din cauză că îmi puteau spune că sunt grasă sau să se ia de mine. M-a afectat emoțional”, a povestit Alexandra.

Potrivit unui studiu Salvați Copiii, în 10 minute de pauză, 1 din 4 copii din școlile românești, este victimă a bullying-ului, în mod repetat. Mulți profesori închid ochii. Însă, Anca Barbu nu este unul dintre ei. Ea a încercat să discute individual atât cu agresorii, cât și cu victimele body shaming-ului.

Recomandări

PUTIN DISCUTĂ CU FICO
BIBI AMENINȚĂ REBELII HOUTHI
CIOLACU: AVEM COALIȚIE
FONTANA DI TREVI SE REDESCHIDE
ZELE CREDE-N ADERARE
NEGOCIERI FĂRĂ SFÂRȘIT

„Profesorii nu sunt non-stop cu ei, în fața profesorilor se cam ascund, iar în momentul în care sunt întrebați, copiii poate nu spun, nu recunosc, nu vorbesc”, a spus Anca Barbu.

Psihologul Oana Tache îți spune că cel mic asimilează și reproduce comportamentele la care este martor. Ca și în cazul Alexandrei, victimele pot fi afectate pe termen lung.

„După părerea mea, fără a lua măsurile necesare la timpul potrivit, riscăm să creștem copii frustrați. Copiii care nu sunt mulțumiți de corpul lor, care țin diete foarte restrictive, care fac sport în exces”, a spus Oana Tache.