• Ca să studiezi în UK de anul viitor, ai nevoie de o viză de student internațional
  • Lorena, elevă: Consider că am mai multe șanse în Marea Britanie decât în țară
  • Universitățile din UK măresc taxele pentru studenții din afara Regatului
  • Mihai, student: Nu regret nicio secundă că m-am dus în Marea Britanie

Studiile în Marea Britanie sunt posibile și după Brexit. Lorena vrea să studieze jurnalismul acolo. Este elevă în clasa a XII-a la un colegiu din Constanța și a plecat la Londra ca să obțină o viză care-i permite să primească un împrumut pentru studii.

„E un act care dovedește că ești cetățean și ca să primești student loan-ul acum trebuie neapărat să ai o dovadă cum că nu ești international student. Consider că cel puțin cu ceea ce vreau eu să fac pe viitor am mai multe șanse în Marea Britanie decât în țară. Cel puțin Londra, unde stau eu acum, mi se potrivește foarte bine, it really suits my personality”.

Mihai Marica îți spune care sunt avantajele dacă vrei să studiezi în Marea Britanie. El este student în anul al treilea la King’s College din Londra și e foarte mulțumit de alegerea făcută.

Recomandări

LA VREMURI NOI, ROȚI NOI
IRAN ȘI ISRAEL CONTINUĂ CONFRUNTAREA
TAYLOR SWIFT, CRITICATĂ DUR DE COURTNEY LOVE
SUNAK PUNE STOP FUMATULUI
VICTORIA BECKHAM A ÎMPLINIT 50 DE ANI
ȘEFUL NATO A VORBIT CU IOHANNIS

„Nu regret nicio secundă faptul că m-am dus în Marea Britanie indiferent de ce se întâmplă acum cu Brexit-ul. Din fericire combinația Brexit cu pandemie au venit în anul 3 pentru mine. Din punct de vedere academic, ceea ce înveți acolo este foarte practic. Și la examene, nu suntem nevoiți să învățăm niște lucruri pe dinafară, ci să știm le aplicăm”.

Ca să devii student în UK după Brexit, ai nevoie de o viză care dovedește că ești stabilit acolo sau de o viză de student internațional. Adina Cristescu, manager Edmundo, îți explică ce trebuie să faci ca să o obții.

„Viza aceasta se obține în primul rând plătind o taxă de 400 de lire, apoi studenții mai au nevoie de o asigurare de sănătate de 470 de lire și aceștia vor fi nevoiți să dovedească că au suficienți bani în cont pentru a se întreține și pentru a-și plăti taxele de școlarizare”.

Din această toamnă, taxele de studiu se măresc pentru anumite facultăți. Dacă până acum, plăteai aproape 10.000 de lire pentru un an de studiu, află că suma se poate dubla.