• Testele Brio sunt construite după modelul SAT, adică bacul american
  • Roberta, elevă: Îmi dau ocazia să gândesc „out of the box”
  • Manuela David, profesor: Am apreciat complexitatea problemelor

Evaluarea elevilor de când școlile s-au mutat online a devenit o provocare pentru profesori. Iar unii dintre ei s-au adaptat rapid și au ales să folosească platforma Brio, prin care își testează elevii după modelul american.

Roberta este elevă în clasa a XI-a și spune că testele sunt ca o gură de aer de la sistemul românesc. Consideră un avantaj faptul că nu sunt presați de timp, pentru că au la dispoziție trei ore să rezolve 30 de exerciții.

Îmi dau ocazia să gândesc în afara cutiei, ceea ce și pentru noi, care suntem la această vârstă a adolescenței este foarte important. Foarte mulți dintre noi suntem speriați de note. Când este vorba de un scor și este vorba despre un grafic care arată unde ne situăm deja nu mai intervine acel stres”, a spus Roberta Savin, elevă.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI

Elena David este profesor de matematică la Colegiul Național Petru Rareș din Suceava. A ales testele Brio pentru că, spune ea, sunt superioare față de toate metodele existente de evaluare în România.

Aceste teste ridică nivelul de atenție. Învățarea merge cu evaluarea înainte, dacă nu este evaluare, motivația pentru învățare este cu totul alta. Evaluarea decide ce faci mai departe, nu contează nota pe care o iei, contează contextul în care tu iei un rezultat”, a spus Manuela David, profesor de matematică.