• Bulgaria a redeschis școlile primare, grădiniţele şi centrele de îngrijire after-school,ca urmare a scăderii numărului de cazuri de contaminare cu COVID-19.
  • În Bulgaria, numărul persoanelor infectate cu coronavorus a scăzut la 72.962, de la 79.544 de cazuri.
  • Până în prezent, în Bulgaria, au fost vaccinate 4.739 de persoane cu vaccinul BioNTech-Pfizer.

Bulgaria a redeschis școlile primare, grădiniţele şi centrele de îngrijire after-school, după o lună de pauză, ca urmare a scăderii numărului de cazuri de contaminare cu COVID-19, informează Agerpres.

Cei mai mulţi părinţi au fost de părere că elevii din clasele I-IV ar trebui să participe la lecţii în şcoli„, a declarat luni ministrul educaţiei Krasimir Valcev în timpul unei vizite la o şcoală primară din capitala Sofia.

Acesta a mai subliniat și că școala este cel mai bun mediu. În plus, restul elevilor, până la clasa a XII-a s-ar putea reîntoarce în bănci începând cu 18 ianuarie.

Recomandări

CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
VENEȚIENII IES ÎN STRADĂ
METROUL NU MAI BATE PASUL PE LOC
ROMÂNII NU MAI ALEG STRĂINĂTATEA
CINE VA PRELUA ȘEFIA C.E.
NOU COD PENTRU SCHENGEN

În Bulgaria, numărul persoanelor infectate cu coronavorus a scăzut la 72.962, de la 79.544 de cazuri active înregistrate acum o săptămână în Bulgaria.

După această evoluție, luni, România a anulat dispoziția prin care cerea carantinarea și un test negativ PCR pentru cetățenii bulgari care pătrund în țară.

Luni la miezul nopţii, doar 171 de noi cazuri de contaminare au fost detectate în Bulgaria în ultimele 24 de ore, dar în contextul în care, ca urmare a sărbătorilor de sfârşit de an, se spune că s-au efectuat mai puţine teste. Numărul deceselor în această perioadă a crescut cu 34, ajungând ca bilanţul total să fie de 7.678 de decese.

Cum decurge campania de vaccinare în Bulgaria

Comparativ cu alte state din UE, Bulgaria se află pe a treia poziție în topul mortalității provocate de COVID-19, după ce a ocupat anterior prima poziție.

Până în prezent, în Bulgaria, au fost vaccinate 4.739 de persoane cu vaccinul BioNTech-Pfizer.

Luni au fost livrate la Sofia 25.000 de doze, iar la jumătatea lunii ianuarie este aştepată sosirea unei alte tranşe de 25.000 de doze de vaccin.

Campania de vaccinare a început pe 27 decembrie, primii vaccinaţi fiind medicii şi asistentele care tratează pacienţii cu COVID-19.

În a doua fază vor fi vaccinați profesorii, persoanele din căminele de bătrâni şi personalul acestora.