• Sorin Cîmpeanu anticipează o decizie de a lăsa profesorii nevaccinați doar în mediul online
  • Aceasta ar fi ideea mai multor părinți îngrijorați de sănătatea copiilor
  • Mulți profesori văd cu ochi răi decizia, deoarece ar prelungi școala online

Profesorii care nu sunt vaccinați ar putea preda doar online. Este varianta pe care a lansat-o ministrul Educației. Sorin Cîmpeanu spune că sunt tot mai mulți părinți care vor ca profesorii care vin la catedră să fie imunizați.

„Este o presiune din ce în ce mai mare… vă anunț… din partea părinților, care sigur fiecare este îndreptățit să aibă propriile îngrijorări, de a solicita reluarea școlii doar cu prezență fizică, doar cu cadrele didactice vaccinate”, a spus ministrul Sorin Cîmpeanu. Părinții speră ca, în acest fel, numărul profesorilor care acceptă vaccinarea să crească.

„Îmi doresc ca copilul meu să fie în siguranță, dacă se întoarce la școală. Clar îmi doresc ca profesorii să se vaccineze. Cred că este o măsură menită să protejeze și copiii, dar în egală măsură să protejeze și profesorii care, mulți dintre ei, sunt în categorii vulnerabile”, crede un părinte.

Recomandări

BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
CE FACEM CU POLUAREA?
ECONOMIA AMERICANĂ ÎNCETINEȘTE
CIOLACU ÎNCHEIE DISCUȚIILE CU PIEDONE
VENEȚIENII IES ÎN STRADĂ
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA

Însă nu toți profesorii sunt de acord cu obligativitatea vaccinării, iar în acest caz, greul o să fie suportat tot de elevi. Așa ar putea avea ore online, chiar și după ridicarea restricțiilor.

„Eu, ca profesor de matematică, nu pot să nu remarc lipsa de logică. Este eficientă școala online sau nu este eficientă? Copiii, elevii din clasele a opta și părinții lor vor fi extrem de încântați să face orele online la matematică și la limba română?”, spune un profesor.