Mai e o săptămână până când începe școala, dar nimic nu e clar. Cât de greu va fi pentru copilul tău să înceapă școala, fie că va reveni în clasă sau va face ore on-line spune Anca Tîrcă, expert în educație.

1. E pregătit copilul de școală în condițiile în care nu are voie să iasă din bancă, are plexiglas pus pe birou, trebuie să poarte mască, să se spele pe mâini des… ?

2. Citeam azi o declarație a medicului Virgil Musta care spune că responsabilitatea e a părinților când își trimit copiii la școală. Dacă nu e sigur, de ce îi mai trimitem?

Recomandări

ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
CÂND ADERĂ MOLDOVA LA UE
CUM ÎNVINGE EUROPA CRIZA ENERGETICĂ
PRĂBUȘIREA PODULUI DIN BALTIMORE
CILLIAN MURPHY DEVINE VEGAN
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE

3. Anisie a promis 250 de mii de tablete elevilor. Acum mai sunt vreo 80 de mii. Dar nici astea nu sunt sigure 100%. Ce se întâmplă cu elevii care nu au acces la orele online?

Anca Tîrcă, expert în educație: „Dacă vor avea din partea profesorilor, din partea conducerii, un sprijin, atenție și grijă, cei mici se vor adapta. Recomand ca cel puțin o săptămână, dacă nu două de la redeschiderea școlii, profesorii să nu predea. Aceste două săptămâni să fie de acomodare, de învățare a rutinelor”