• În Parlament e un mini-summit NATO, copiii iau locul adulților
  • Secretar general al NATO e Maria, o elevă de clasa a XI-a
  • În calitate de SG NATO, Maria îl sfătuiește pe președintele Biden
  • Vineri, e simulat un scenariu de criză secret pentru copii, pe care ei nu îl cunosc încă
  • Scenariul spune că Rusia invadează Ucraina

Pentru prima dată în istoria organizației, secretarul general al NATO este o femeie. E româncă și o cheamă Maria. E încă la liceu, dar e foarte hotărâtă. Conduce mini-summitul NATO de la București, cu diplomație. Îți spune ce înseamnă să fii femeie într-o astfel de funcție, chiar și ipotetică.

Într-o situație de criză, Maria ar alege să colaboreze cu toate părțile: „A fi femeie înseamnă o emoție mai mare, înseamnă faptul că știu că întotdeauna se poate mai mult. Nu renunț. Ce încerc să fac este să colaborez cu ei, mai degrabă decât să mă aflu în opoziție. Și cred că și oponenții mei ajung, de fapt, să-mi fie aproape. Scopul este întotdeauna să putem să lucrăm împreună“.

Azi începe summitul G7 din Marea Britanie. În calitate de lider NATO, Maria are un sfat și pentru președintele Statelor Unite, Joe Biden: „Să fie deschis și să înțeleagă perspective și prin acele perspective să înțeleagă cum poate colabora mai degrabă, decât să susțină propriile interese“.

100 de puști de liceu fac strategii politice și de Securitate la Bucharest Model Nato. Ei vor fi viitorii miniștri ai Apărării, ofițeri militari și, de ce nu, strategi în structurile NATO, îți spune Alex Șerban, președinte ATA România. Evenimentul a ajuns deja la a 8-a ediție.

„Făcând o simulare NATO, pe un anume scenariu, în care ei joacă rolul țărilor pe care le reprezintă sau a ministrului Apărării sau a secretarului general ei înțeleg mai bine cum funcționează Alianța“, spune Alex Șerban, președinte ATA România.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT