• Reprezentant al Consiliului Elevilor: „Deschiderea șolilor este mai mult decât dorită”
  • Reprezentant al Consiliului Elevilor: „O clarificare a ar face elevii și profesorii să fie mai siguri pe ce vor face în continuare”
  • Reprezentant al Consiliului Elevilor: „O treime dintre elevii României nu au avut acces la orele online”

Toate aceste condiții fac redeschiderea școlilor să fie mai complicată ca niciodată, mai ales pentru elevi. Ne interesează și perspectiva lor.
Silviu Morcan, reprezentant al Consiliului Elevilor, ne răspunde la întrebări.

Decizia de a descentraliza hotărârea privind deschiderea șolilor este mai mult decât dorită, pentru că sunt situații în care anumite în anumite localități incidența cazurilor de COVID-19 nu a fost una mare de foarte mult timp. Motiv pentru care este absolut necesar să deschidem școlile acolo unde se poate. Pentru că am spus-o și o vom spune mereu, educația online nu este un înlocuitor pe termen lung al educației față în față.”, a explicat Silviu Morocan, reprezentant al Consiliului Elevilor.

O treime dintre elevii României nu au avut acces la orele online

Din păcate, numărăm undeva la o treime dintre elevii României, care nu au avut acces la orele online, încă din martie anul trecut, de când s-au suspendat cursurile în toată țara și de atunci și până acum, mulți dintre ei nu au reușit să ia contact cu școala online, fie din lispa infrastructurii digitale, fie din lipsa conexiunii la internet. Și aici putem spune că autoritățile au eșuat, când vorbim de incluziunea tuturor elevilor, indiferent de situația lor materială, la sistemul de educație”, a mai spus reprezentatul Consiliului Elevilor.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

Elevii așteaptă clarificări din partea Ministerului Educației

În ceea ce privește recuperarea conținuturile pentru examenele naționale, momentan nu a apărut nimic clar. Vedem că a fost propunerea cu orele remediale desfășurate în week-end, dar nimic palpabil. Cred că o clarificare a ar face atât elevii cât și profesorii să fie mai siguri de ce vro face în perioada următoare. Sunt convins că acele ore remediale îi vor ajuta și pe elevii care nu au avut acces la școala online să țină pasul cu materia”, a mai adăugat acesta.