• Este un număr record de semnături pentru campaniile desfăşurate pe platforma Declic, anunţă reprezentanţii asociaţiei.
  • Petiţia a fost iniţiată de o elevă de 17 ani care solicită înlocuirea tezelor din cauza pandemiei. Iniţiatoarea a adunat 296.000 de semnături ceea ce înseamnă aproape jumătate din numărul liceenilor din România.
  • Totul, din cauza nivelului slab al predării din perioada pandemiei.

O petiţie online, iniţiată de o elevă, prin care se solicită înlocuirea tezelor, a strâns un număr record de semnături. Reprezentanţii Declic spun că aproape jumătate dintre liceeni din România au semnat pentru susţinerea demersului.

Petiţia a fost iniţiată de o elevă de 17 ani care solicită înlocuirea tezelor din cauza pandemiei. Iniţiatoarea a adunat 296.000 de semnături ceea ce înseamnă aproape jumătate din numărul liceenilor din România.

Este un număr record de semnături pentru campaniile desfăşurate pe platforma Declic, anunţă reprezentanţii asociaţiei.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Elevii îi solicită Ministrului Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, înlocuirea tezelor semestriale cu teste sumative cu subiect unic la nivel naţional, fără trecere în catalog, urmate de feedback din partea profesorilor. Totul, din cauza nivelului slab al predării din perioada pandemiei.

,,Nu cred că domnul ministru ştie cu ce ne-am confruntat în această perioadă de stat acasă, nu cred ca are idee câte ore s-au făcut,(…) nu ştie dacă profesorii participă la ore…. Nu cerem să fie scoase tezele, cerem doar înlocuirea acestora. Această teză este doar o notă, prin care profesorul nu îşi face decât „datoria” faţă de Minister. În schimb, testele sumative cu subiect unic la nivel naţional, propuse de noi, sunt cele care pot arăta cu adevărat care ne este nivelul la acest moment’’, a explicat Bianca Năstase, iniţiatoarea petiţiei.

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a anunţat recent că tezele vor fi menţinute, dar că numărul acestora va fi redus.