Speranța unui elev care a susținut prima probă a simulărilor la BAC: „Mi-aș dori o poezie, ca să pot abera. Dacă pică altceva, tot poezie o să scriu”

  • 147.000 de elevi au dat azi simularea la Limba și literatura română
  • Elevii din Ilfov care învață în București vin la simulare cu adeverință
  • Elevii din localități carantinate dau simularea altădată. Cel târziu 15 mai

Au început simulările pentru BAC. Aproape 150.000 de elevi au dat azi simularea la Română.

Alți 8.000, din 78 de licee din localități în carantină, vor da simularea pana pe 15 mai. Elevii din localități carantinate, dar merg la școli care sunt în afara carantinei – spre exemplu cei din Ilfov, care invata în București, trebuie să mearga cu o adeverință pe propria răspundere.

Nu este diferit de cum merg părinții mei cu adeverința la muncă. Mi se pare o necesitate vin aici să dau simularea să mă pregătesc pentru bac. E inevitabil să ai emoții dar m-am pregătit cât am putut să fie bine”, a spus Alexandra, elevă.

„Sincer mi-aș dori o poezie, că e cea mai frumoasă și cele mai ușor la care poți abera. Acum dacă îmi pică altceva tot poezie o să scriu. Ce naiba. Trebuie să scriu ceva, nu pot să las foaia goală, măcăr asa să îmi corecteze ce am scris”, a spus Tudor.

După 3 ore, au venit și rezultatele.

A fost destul de greu sincer, dar până la bac mai avem timp să învățăm. Eu n-am picat pe subiect că nu m-am dus cu toată materia învățată”, a spus Maria.

A fost ok, eu mi-am propus să fac primul și al doilea subiect și a fost totul în regulă”, a declarat Ina.

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu scrie pe Facebook: „Susțin în continuare principiul conform căruia școlile trebuie închise ultimele, doar dacă situația epidemiologică o impune. În școli se respectă regulile de protecție împotriva îmbolnăvirilor cu virusul Sars-CoV-2 mai riguros decât în multe alte locuri. ”

Cei de la Dexonline au remarcat că Civic a fost un cuvânt căutat de 1.000 de ori între 10 și 11 dimineața.

Ce să vezi… termenul apare într-un subiect la simulare și a fost căutat în timpul examenului!