• Sorin Cîmpeanu spune că se evită cât de mult posibil predarea în online.
  • O alta problemă este că și cei vaccinați nu sunt feriți.
  • Dacă nu ne grăbim cu vaccinarea cadrelor didactice o să ne confruntăm cu și mai multe cazuri.

Masca este cea mai importantă măsură de protecție în școli, este una dintre concluziile dezbaterii organizate de Salvați Copiii. Ministrul Educației și doi medici pediatri au fost la discuție și au explicat cum pot fi elevii în siguranță.

Sorin Cîmpeanu spune că se evită cât de mult posibil predarea în online. Pierderile resimțite după anul precedent sunt enorme, iar toată discuția a fost în jurul ordinului comun dintre cele două ministere, al sănătății și al educației.

Va exista o persoană în fiecare unitate școlară care se va ocupa de informarea părinților, dar și de respectarea măsurilor de protecție în fața viruslui. Iar, dee asemenea, festivitățile de deschidere se vor desfășura numai în aer liber, cu obligativitatea purtării măștii și condiția să nu dureze mai mult de o oră și jumătate.

Recomandări

CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
LA VREMURI NOI, ROȚI NOI
IRAN ȘI ISRAEL CONTINUĂ CONFRUNTAREA
CÂT DE SUSTENABILĂ E AFACEREA TA?
TAYLOR SWIFT, CRITICATĂ DUR DE COURTNEY LOVE
UPT SCHIMBĂ EDUCAȚIA PRIN TEHNOLOGIE

Ce părere au medicii pediatri, prezenți la întâlnire

Medicii sunt de acord cu faptul că masca este de departe cea mai importantă măsură de protecție în fața virusului, în școli. Ei spun că cea mai grava probleme este lipsa increderii in medic. Parintii au inceput sa refuze testarea Covid in spital, acest lucru ar trebui sa ingrijoreze.

O alta problemă este că și cei vaccinați nu sunt feriți. Și dacă nu ne grăbim cu vaccinarea cadrelor didactice o să ne confruntăm cu și mai multe cazuri.