• Şcoala începe pe 14 septembrie, după mai bine de 6 luni de pauză
  • Elevii vor învăţa în funcţie de scenariul în care se încadrează şcoala lor
  • Copiii sunt nerăbdători şi se bucură că îşi vor revedea colegii şi profesorii

Vacanţa de vară a fost dublă anul acesta. Fiindcă ne-am adaptat cam greu la învăţatul pe internet, cei mici s-au simţit liberi încă din primăvară şi au tratat şcoala online ca pe o vacanţă venită mai devreme. Mai este, însă, foarte puţin până pe 14 septembrie, iar copiilor le va fi greu să se întoarcă în bănci. Unde mai pui că nici n-au voie să stea împreună, să interacţioneze şi să se joace.

Cosmin trece în clasa a IV-a şi vorbeşte cu emoţie despre noul an şcolar. Abia aşteaptă să-şi revadă colegii, chiar şi cu mască de protecţie. Rămâne de văzut cum se vor mai distra ei în pauze, căci vor fi supravegheaţi atent de către profesori. Cert este că, faţă de şcoala făcută de acasă, poate chiar din mijlocul patului, tot în sala de clasă e mai bine.

Cosmin, elev în clasa a IV-a: Eu aş dori să începem şcoala, la şcoală, nu pe zoom, pentru că după părerea mea la şcoală putem să socializăm şi să facem mult mai multe chestii. Trebuie să ne protejăm pentru că este important să nu luăm această boală, să dăm mai departe, ca să îmbolnăvim şi pe alţii, după aia să se agraveze situaţia. 

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI

Elena, mama lui Cosmin: În principiu, copiilor sigur le va fi greu, s-au obişnuit cu o vacanţă aşa de prelungită. Copiii au nevoie de şcoală, în special cei mici, au nevoie să interacţioneze între ei, clasele I-IV cum e băiatul meu. Cei mari mai rezistă pe Zoom, dar cei mici nu se pot concentra, nu sunt atenţi, discută, cam aşa decurge o oră. Nu mi-a spus că ar avea emoţii, decât că ar vrea să se reîntâlnească cu colegii. 

Matei, elev în clasa a IV-a: Da, mi-e greu să mă întorc acum la şcoală, că eram obişnuit cu şcoala online, cu temele de acasă, dar mai bine e şcoala normală.

Victor, elev: Mă simt foarte pregătit, şi am şi puţine emoţii, dar îmi trec mie până ajung eu la şcoală. 

Autor: Marina Dinu