• Sorin Cîmpeanu este nemulțumit de faptul că dascălii nu se înghesuie la vaccinare.
  • Ministrul Educației a spus că profesorii care refuză vaccinarea anti-COVID-19 nu vor fi dați afară.
  • Sistemul de învățământ nu-și permite o astfel de măsură, spune Cîmpeanu.

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, este nemulțumit de faptul că tot mai mulți profesori refuză se vaccineze împotriva coronavirusului, însă, oficialul a precizat că cei care nu vor să facă acest lucru nu vor fi dați afară. Cimpeanu a spus că sistemul de învățământ nu-și permite să renunțe la cadrele didactice ca formă de sancțiune și că, personal, nu va lua în calcul o astfel de măsură.

„Am încredere în profesori că în cele din urmă vor înțelege cu toții. Pentru că avem învățământ simultan și cu patru clase simultane și nu avem profesori calificați, apreciați și singuri care este posibilitatea să fie înlocuiți profesorii care nu sunt vaccinați: zero! Este nevoie de profesori în școală”, adeclarat Sorin Cîmpeanu, potrivit Digi24. Totodată, ministrul nu e de acord nici ca profesorii nevaccinați să predea doar online.

Cine îi convinge pe profesori să se vaccineze

Ministrul Educației a spus că rata de vaccinare este de peste 50 la sută în rândul cadrelor didactice și a trecut de 44 la sută pe ansamblul personalului din învățământ (personal didactic, personal nedidactic și personal didactic auxiliar). „Trebuie să recunosc, de o lună de zile, progresul (în cazul vaccinărilor – n.r.) există, dar este foarte lent, de ordinul a 200-300 de persoane vaccinate pe zi (…), or în luna martie aveam peste 6.000 de persoane vaccinate pe zi”, a menționat ministrul.

Recomandări

CINE VA PRELUA ȘEFIA C.E.
NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE LIPSEȘTE EDUCAȚIA FINANCIARĂ?
NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA

Întrebat cine i-ar putea convinge pe profesori să se vaccineze, Sorin Cîmpeanu a răspuns: „Noi, cu multă perseverență, facem tot ce putem face, în limitele de competență. Nu e foarte simplu să-ți trimiți secretarii de stat în toate județele României”.