• Studenţii le oferă liceenilor din anul terminal sfaturi pentru facultate
  • Liceul este cea mai frumoasă perioadă din viaţa elevilor
  • Studentă: „Facultatea pe care o alegi trebuie să asigure o profesie căutată”

Peste o săptămână elevii vor afla dacă se întorc în bănci. Cei din anii terminali își fac planurile pentru facultate. Andreea şi Ştefan, studenţi în Bucureşti, au câteva sfaturi pentru ei.

Le transmit elevilor şi în principal celor care sunt în anii terminali la liceu, să se bucure de fiecare clipă atunci cand se vor redeschide în mod fizic scolile, şi să îşi aprecieze diregintele, pentru că în facultate fiecare este pe cont propriu şi rar mai găseşti pe cineva care să te ajute.”, spune Ștefan Ivașcu, student SNSPA master anul I.

Bucuraţi-vă de perioada de liceu pentru că aceasta e lipsită de grijile pe care o să le aveţi la facultate, iar în ceea ce priveşte facultatea consider că ar trebui să va alegeţi una care să vă asigure o profesie căutată.”, a spus Andreea Bela studentă SNSPA master anul I.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

„Sfatul meu pentru liceeni, este să se ajute la teme cât mai au posibilitatea, pentru că la facultate sunt pe cont propriu.”, spus Iustin Turcilă, student ASE anul I.

Ariana şi Paula sunt eleve în clasa a 12-a. Ultimul an de liceu nu a fost grozav. Le-a lipsit interacțiunea din clasă, dar au avut timp să se gândească la facultate.

O să apreciez mult mai mult ce am avut până acum pentru că înainte de pandemia asta nu vedeam liceul aşa cum il văd acum. Având în vedere că ei au trecut deja prin asta şi au gustul ăla de facultate orice sfat e bun, din orice parte.”, a explicat Alexandrescu Ariana, elevă Arte Plastice.

Mi se pare foarte important să le luăm în considerare sfaturile când ne zic să ne bucurăm de toate aceste momente Eu apreciez foarte mult din partea studenţilor că îşi fac timp să ne ajute.”, a spus Paula Tonchevici elevă A.D. Xenopol.