• Mircea Miclea: Din păcate, şcoala ne-a luat din nou prin surprindere
  • M. Miclea: Ar fi fost bine să începem şcoala la 1 septembrie, să avem o rezervă de timp
  • Miclea, despre digitalizare şi lipsa tabletelor: Analfabetismului funcţional va exploda

Dacă n-ar fi început școala, ar fi fost un dezastru, spune Mircea Miclea.

Fostul ministru al Educației a analizat aseară cu Vlad Craioveanu soarta celui mai dificil an şcolar din ultimele decenii.

2 lucruri pozitive făcute de guvernanți la deschiderea anului școlar

Mircea Miclea: „Primul lucru este totuși că au început școala, cred că e un lucru bun, faptul că ar fi fost amânată deschiderea școlilor ar fi fost un dezastru. Al doilea lucru, făcut pe jumătate, dar totuși, făcut, este că au dat o anumită autonomie locală, au încetat să mai considere că au soluții universale pentru toată țara. Din păcate, această soluție de descentralizare se referă numai la lucrurile greu de administrat, nu este o descentralizare reală. A descentraliza învățământul înseamnă că tu dai autonomie școlii nu numai să se descurce într-o criză, cum este aceasta, îi dai autonomie și pentru buget, angajarea resursei umane, mai degrabă a fost o reacție de a se deroba de responsabilități sub eticheta că se descentralizează“.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
OFICIAL, AVEM O NOUĂ STAȚIUNE
CÎRSTOIU: MANDATUL MEU E PE MASA COALIȚIEI
MICROSOFT LANSEAZĂ A.I. REVOLUȚIONARĂ
SCANDAL CU SÂNGE INFECTAT ÎN UK

„Dar totuși 2 lucruri sunt bune. 1 – că școala a început, 2 – că a început măcar o bucată de descentralizare“, a mai spus Miclea, fost ministru al Educației.