• „Acolo unde directorul este antivaccinist, vom găsi o rată foarte scăzută de vaccinare”, spune ministrul interimar al Educaţiei, Sorin Cîmpeanu.
  • Echipele de control care pornesc luni să verifice ratele de vaccinare din şcoli sunt „foarte pricepute în domeniul juridic”, spune ministrul.

Întrebat dacă, după părerea sa, profesorii şi cei care lucrează în şcoli sunt motivaţi să meargă de acum la vaccinare, în aşa fel încât să poată relua orele fizic, Cîmpeanu a răspuns că toţi acei profesori care sunt interesaţi de educaţia elevilor sunt motivaţi să meargă la vaccinare.

Ministrul interimar a dat ca exemplu, la Digi24, grădiniţa 111 din Bucureşti, unde rata de vaccinare este de 100%.

Este un exemplu absolut remarcabil. Directorul are un rol foarte important. Mi-a spus că nu toţi colegii au fost convinşi să se vaccineze, mai ales cei tineri aveau iniţial rezerve, dar a luat acele măsuri care au condus la rata de vaccinare de 100%”, spune ministrul, potrivit căruia directorul respectiv a impus testele la 48 sau la 72 de ore.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
INS: PIAȚA REZIDENȚIALĂ SCADE
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE

Angajaţii grădiniţei, decât să îşi facă teste, au preferat să se vaccineze: „este un director care a înţeles importanţa protejării copiilor pe care îi are în grijă”.

Acolo unde directorul este antivaccinist, vom găsi o rată foarte scăzută de vaccinare”, a adăugat Cîmpeanu.

Ministrul a spus că a triplat numărul de echipe de control care pleacă de luni în şcoli şi verifică respectarea regulilor sanitare, raportarea ratelor de vaccinare şi cauzele pentru care există rate de vaccinare „ruşinoase” de 12%.

Întrebat ce poate face corpul de control împotriva directorilor antivaccinişti, Cîmpeanu a spus: „am colegi foarte pricepuţi în domeniul juridic. Vor propune exact acele măsuri care se încadrează în limitele legii”.