• 42.000 de angajaţi din sistemul de învăţământ s-au vaccinat deja, iar jumătate au făcut și rapelul
  • Sorin Cîmpeanu: Există o situaţie cu 60.000 de persoane angajaţi din învăţământ care doresc să se vaccineze în următoarea săptămână
  • Sorin Cîmpeanu: vom ajunge la 110.000, cel mai probabil, din cei 200.000 de angajaţi care şi-au declarat disponibilitatea de vaccinare

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a anunţat că în cursul după-amiezei zilei de luni va fi anunţată decizia referitoare la organizarea centrelor de vaccinare a angajaților din sistemul de Educație.

În cursul acestei după-amieze cel mai probabil se va anunţa decizia de organizare a centrelor prioritare pentru vaccinarea personalului din învăţământ. Există o situaţie cu 60.000 de persoane angajaţi din învăţământ care doresc să se vaccineze în următoarea săptămână şi sunt convins că încă din această săptămână se va putea organiza la nivelul fiecărui judeţ un centru de vaccinare cu echipe mobile”, a spus, luni, Sorin Cîmpeanu, în cadrul unei conferințe de presă.

Ministrul Educației a precizat că 42.000 de angajaţi din sistemul de învăţământ s-ar vaccinat deja, iar jumătate au făcut și rapelul.

Recomandări

CINE VA PRELUA ȘEFIA C.E.
NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE LIPSEȘTE EDUCAȚIA FINANCIARĂ?
NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA

Se adaugă aproape 8.000 personalul din învăţământul superior medical care s-a vaccinat în calitate de personal medical, deşi este şi cadru didactic în acelaşi timp. Deci avem 50.000 de vaccinaţi, se adaugă cei 60.000 care au dorit să se vaccineze în următoarea săptămână în centre mobile. Deci, vom ajunge la 110.000, cel mai probabil, din cei 200.000 de angajaţi care şi-au declarat disponibilitatea de vaccinare. (…) Din învăţământul primar, gimnazial, liceal şi universitar în primă fază se vaccinează cu prioritate personalul didactic”, a mai spus Cîmpeanu.