• Explicaţiile lui Cîmpeanu pentru organizarea consultărilor pe legile Educaţiei în timpul vacanţei.
  • El spune că la fel se pot invoca cei doi ani de criză sanitară, criza din Ucraina, sărbătorile de iarnă şi pascale şi examenele naţionale.
  • Ministrul Educaţiei a mai spus că după Sărbătorile Pascale a venit perioada examenelor naţionale.

Ministrul Sorin Cîmpeanu respinge criticile potrivit cărora consultările pentru proiectele noilor legi ale Educaţiei au fost organizate în timpul vacanţei. El spune că la fel se pot invoca cei doi ani de criză sanitară, criza din Ucraina, sărbătorile de iarnă şi pascale şi examenele naţionale.

„Am avut doi ani de criză sanitară şi nu se se puteau organiza consultări pe Legea Educaţiei. Imediat ce am ieşit din criza sanitară am intrat, la finalul anului trecut, în perioada de sărbători – cred că erau nepotrivite, nu-i aşa?! După sărbătorile de iarnă am avut, din păcate, criza ucraineană. Iarăşi era un moment nepotrivit. După care am intrat în sărbătorile pascale – total nepotrivit”, a spus, la AlephNews, Sorin Cîmpeanu.

Ministrul Educaţiei a mai spus că după Sărbătorile Pascale a venit perioada examenelor naţionale.

Recomandări

X PERCEPE O NOUĂ TAXĂ
FACEM ECONOMIE LA ELECTRICITATE
MEGHAN ÎȘI LANSEAZĂ NOUL BRAND
MOMENTUL ATACULUI
ESA CREEAZĂ O ECLIPSĂ ARTIFICIALĂ
„ECHITATEA POATE SALVA EDUCAȚIA”

„Cum ar fi arătat consultările în timp ce elevii se pregăteau pentru susţinere, iar profesorii pentru organizazare şi corectare? Pe acest principiu, niciodată nu este potrivit. Precizez încă o dată că este cea mai lungă perioadă de consultare şi cel mai mare număr de dezbateri organizate – 75 astăzi (miercuri – n.r.)”, afirmă Cîmpeanu.

Consultarea nu se opreşte, ţine să precizeze Cîmpeanu: „Este nevoie de mai multă consultare, pentru că după ce vom fi reuşit să integrăm propunerile, le vom analiza foarte atent”.